Pretraga

Besplatne radionice na FER-u: Ako o računalnim sustavima želite učiti od stručnjaka IT kompanija, ovo vam je prilika

A- A+

Za sve koje zanima nešto više o ugradbenim računalnim i embedded sistemima, u studenom se na zagrebačkom fakultetu održavaju radionice koje će okupiti profesore, ali i stručnjake velikih IT kompanija. Za one najuspješnije na radionicama osigurane su i nagrade, a prijave još uvijek traju.

kodiranje

Foto: Unsplash

Udruga studenata elektrotehnike Europe EESTEC LC Zagreb sedmi put organizira besplatne edukativne stručne radionice o ugradbenim računalnim sustavima naziva ‘Workshop on embedded systems’ (WES) od 2. do 15. studenog u prostorijama zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva (FER). Namijenjena je svim studentima u Zagrebu, a po završetku radionice održat će se i 24-satni Hackathon s korisnim nagradama za najbolje i najambicioznije.

Upoznavanje s izazovima posla

Cilj je radionice studente upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost slušanja predavanja vrhunskih stručnjaka iz brojnih tvrtki iz IT industrije. Ugradbeni računalni sustavi važni su jer se nalaze u širokom spektru uređaja. Osim predavača iz raznih kompanija, jedno predavanje vodit će i profesor s FER-a Hrvoje Džapo, kao i student FER-a Josip Žinić koji u području embeddeda, bicikala, struje i žica ima velika iskustva. Tako će studenti, rekli su iz Udruge, iz ‘prve ruke’ vidjeti kako stvari funkcioniraju u realnom svijetu.

– Isto tako, upoznat će se s izazovima koje mogu susresti na budućem radnom mjestu te kako ih u konačnici i riješiti. Pružanje podrške studentima u njihovim karijerama i idejama odlika je ove udruge. Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. Profesori s FER-a i inženjeri iz partnerskih tvrtki održat će predavanja tematskog sadržaja prilagođena za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji, rekli su organizatori za srednja.hr.

Maksimalan broj sudionika je 30, a radionica se organizira u timovima koji se sastoje od troje ljudi, no prijaviti se možete i individualno. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje do srijede, 26. listopada. Uz osobne podatke, za prijavu vam je potreban i životopis te je potrebno ukratko reći nešto više o sebi i zašto želite biti dio radionice.

Izdvojeni članak
podatkovni centar zagreb

Otvoreni podatkovni centri diljem Hrvatske: Nova e-infrastruktura koristit će znanosti i visokom obrazovanju

Moguće dobivanje posla

– Do sada je svake godine radionicu pohađalo 30 sudionika. Svi su bili proaktivni studenti, željni novih znanja i iskustava. Radionicama studenti nauče puno novih stvari, dobiju uvid u to što će raditi u budućoj struci, a neke od njih na samom kraju dočeka i ponuda za posao od naših partnera. Po završetku svake radionice provedemo anketu te uvijek budemo iznenađeni pozitivnim komentarima. Tu naravno bude i konstruktivnih kritika koje nam uvijek pomognu da rastemo sve više. Kvalitetu radionice potvrđuje i činjenica da svake godine imamo puno više prijava od broja mogućih sudionika, a isto tako jako nam je drago vidjeti imena koja formu za prijavu ispune svake godine nanovo, kazali su organizatori.<

Sudionici mogu steći nova poznanstva i prijateljstva, kao i upoznati važne ljude iz kompanija ovog područja. Ove godine na radionicama će biti stručnjaci iz tvrtki AVL, Rimac, Ericsson, Nikola Tesla, GlobalLogic, Altpro, Schneider Electrics, Greyp, DOK-ING, Montelektro i dSpace. Nagrade koje će se dijeliti bit će vezane za područje embeddeda čiji će svi zaljubljenici, vjeruju organizatori, pronaći nešto za sebe na ovim radionicama.