Pretraga

Besplatne radionice na FER-u: Ako o računalnim sustavima želite učiti od stručnjaka IT kompanija, ovo vam je prilika

A- A+

Za sve koje zanima nešto više o ugradbenim računalnim i embedded sistemima, u studenom se na zagrebačkom fakultetu održavaju radionice koje će okupiti profesore, ali i stručnjake velikih IT kompanija. Za one najuspješnije na radionicama osigurane su i nagrade, a prijave još uvijek traju.

kodiranje

Foto: Unsplash

Udruga studenata elektrotehnike Europe EESTEC LC Zagreb sedmi put organizira besplatne edukativne stručne radionice o ugradbenim računalnim sustavima naziva ‘Workshop on embedded systems’ (WES) od 2. do 15. studenog u prostorijama zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva (FER). Namijenjena je svim studentima u Zagrebu, a po završetku radionice održat će se i 24-satni Hackathon s korisnim nagradama za najbolje i najambicioznije.

Upoznavanje s izazovima posla

Cilj je radionice studente upoznati s embedded područjem te im pružiti mogućnost slušanja predavanja vrhunskih stručnjaka iz brojnih tvrtki iz IT industrije. Ugradbeni računalni sustavi važni su jer se nalaze u širokom spektru uređaja. Osim predavača iz raznih kompanija, jedno predavanje vodit će i profesor s FER-a Hrvoje Džapo, kao i student FER-a Josip Žinić koji u području embeddeda, bicikala, struje i žica ima velika iskustva. Tako će studenti, rekli su iz Udruge, iz ‘prve ruke’ vidjeti kako stvari funkcioniraju u realnom svijetu.

– Isto tako, upoznat će se s izazovima koje mogu susresti na budućem radnom mjestu te kako ih u konačnici i riješiti. Pružanje podrške studentima u njihovim karijerama i idejama odlika je ove udruge. Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. Profesori s FER-a i inženjeri iz partnerskih tvrtki održat će predavanja tematskog sadržaja prilagođena za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji, rekli su organizatori za srednja.hr.

Maksimalan broj sudionika je 30, a radionica se organizira u timovima koji se sastoje od troje ljudi, no prijaviti se možete i individualno. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje do srijede, 26. listopada. Uz osobne podatke, za prijavu vam je potreban i životopis te je potrebno ukratko reći nešto više o sebi i zašto želite biti dio radionice.

Izdvojeni članak
podatkovni centar zagreb

Otvoreni podatkovni centri diljem Hrvatske: Nova e-infrastruktura koristit će znanosti i visokom obrazovanju

Moguće dobivanje posla

– Do sada je svake godine radionicu pohađalo 30 sudionika. Svi su bili proaktivni studenti, željni novih znanja i iskustava. Radionicama studenti nauče puno novih stvari, dobiju uvid u to što će raditi u budućoj struci, a neke od njih na samom kraju dočeka i ponuda za posao od naših partnera. Po završetku svake radionice provedemo anketu te uvijek budemo iznenađeni pozitivnim komentarima. Tu naravno bude i konstruktivnih kritika koje nam uvijek pomognu da rastemo sve više. Kvalitetu radionice potvrđuje i činjenica da svake godine imamo puno više prijava od broja mogućih sudionika, a isto tako jako nam je drago vidjeti imena koja formu za prijavu ispune svake godine nanovo, kazali su organizatori.<

Sudionici mogu steći nova poznanstva i prijateljstva, kao i upoznati važne ljude iz kompanija ovog područja. Ove godine na radionicama će biti stručnjaci iz tvrtki AVL, Rimac, Ericsson, Nikola Tesla, GlobalLogic, Altpro, Schneider Electrics, Greyp, DOK-ING, Montelektro i dSpace. Nagrade koje će se dijeliti bit će vezane za područje embeddeda čiji će svi zaljubljenici, vjeruju organizatori, pronaći nešto za sebe na ovim radionicama.

kodiranje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap