Pretraga

Bez COVID potvrde nema ulaska u knjižnice, ali svejedno možete podići knjigu: Evo i kako

A- A+

Knjižnice grada Zagreba, kao i sve javne ustanove u državi, uvode covid potvrde. To znači da bez preboljenja ili cjepiva, odnosno negativnog testa, nećete moći ući u njihove prostore. Ipak, postoji način na koji možete rezervirati i podići knjigu koju želite.

knjige na polici

Foto: Unsplash; Pierre Bamin

– Prvenstveno, sve kolege, članove, korisnike i posjetitelje molimo za razumijevanje, strpljenje i zajednički doprinos borbi protiv pandemije. Nadamo se da će ova situacija biti što kraća te da ćemo se uskoro vratiti svim našim aktivnostima uživo, opušteno i bez poteškoća i prepreka, stoji u objavi Knjižnica grada Zagreba.

Sukladno odlukama civilne zaštite RH od 12.11.2021., a koja stupa na snagu 16.11.2021., u prostore Knjižnica grada Zagreba dozvoljen je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju. Članovi i/ili korisnici dužni su predočiti navedene dokumente osobi na pultu.

Knjižnice grada Zagreba upućuju svoje članove koji nemaju traženu dokumentaciju za ulazak u knjižnicu da mogu koristiti online usluge rezervacije i provjere statusa građe, te da umjesto njih, uz člansku iskaznicu i presliku osobne iskaznice, građu može podići osoba koja te uvjete ispunjava. Za sve naše članove ostaju dostupne posudba e- knjiga te praćenje programa koji se odvijaju putem Youtube kanala, kao i Facebook stranica Knjižnica grada Zagreba.

Više o odluci pročitajte na ovoj poveznici.