Pretraga

Bezobrazluk u školi: U mjesec dana dva puta ukrali imenike

A- A+

U manje od mjesec dana dvaput je provaljeno u Srednju škole za elektrotehniku i računalstvo u Rijeci. Ukradeni su školski imenici te druga dokumentacija poput bilješki nastavnika i materijala vezanih za državnu maturu. Nakon prve provale krajem ožujka, druga se dogodila prošlog vikenda, u noći s petka na subotu, piše Novi list.

foto: Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo

Izdvojeni članak

MIOC uveo e-imenike: Ravnateljica oduševljena, učenici frustrirani

Prema neslužbenim podacima koje donosi Novi list, otuđeno je 25 razrednih knjiga te je počinjena manja materijalna šteta. Ravnatelj Tomislav Klarić zbog provedbe istrage nije želio iznositi detalje o ukradenim školskim imenicima,a  potvrdio je da je dio dokumentacije uništen. 

Iako u školi u nekim prostorijama postoji videnadzor, provaljeno je u prostorije u kojima nadzora nema i očito je da netko jako dobro zna koji su prostori zaštićeni, a koji ne, rekao je ravnatelj. 

– Uništeno je manje razrednih knjiga nego prilikom prošle provale. Svi smo osupnuti i zaprepašteni, jer nismo očekivali ponovnu provalu u tako kratkom roku. Naručili smo rešetkastu zaštitu za prizemlje, kao i zaštitu za prvi kat, ali bilo je premalo vremena da se to izradi i postavi. Međutim, nakon ovoga to se više neće moći ponoviti. U nekim prostorima imamo videonadzor, međutim provaljeno je u prostorije u kojima ne postoji nadzor i očito je da netko jako dobro zna koji su prostori zaštićeni, a koji ne, kaže ravnatelj za Novi list. 

Nastava se jučer održavala redovito, a krađom imenika nije počinjena nikakva pedagoška šteta. Svi učenički uspjesi zabilježeni su u e-matici, odnosno pisani tragovi i dalje postoje. Počinitelji ove, a i prve krađe, još su uvijek nepoznati policiji.