Pretraga

Biciklom iz Kine do Londona na otvaranje Olimpijskih igara

A- A+

 

Chen Guanming je biciklom prešao put od Kine do Londona, točnije 60.000 kilometara, samo da bi večeras sudjelovao na svečanom otvaranju Olimpijskih igara. Možda i ne bi bilo toliko čudno da Chen nije čovjek starije dobi, a put je trajao pune dvije godine.

Biciklom prešao 16 zemalja i 60.000 kilometara

Chen Guanming je 57-godišnji Kinez koji je biciklom prešao 60.000 kilometara kako bi večeras sudjelovao na svečanom otvorenju 30. Olimpijskih igara u Londonu. Ovaj mali sijedi starac prešao je 16 zemalja u dvije godine, koliko je trajalo njegovo putovanje. 

Ovoliko put nije prešao bez imalo poteškoća. Bilo je problema s vizom, snijegom, poplavama i sličnim stvarima, ali ga ništa nije omelo u naumu da se pojavi na otvaranju Igara. U London je stigao 6.srpnja gdje mu je pomogao John Beestog vidjevši ga kako luta londonskim ulicama.

– Došao sam podržati i pozdraviti sve ljude iz cijeloga svijeta koji se bave sportom, izjavio je Chen za Itntalk te je nadodao kao ne traži nikakvu nagradu jer je on samo volonter.

Prije 11 godine obišao Kinu

Chen je 2001. godine biciklom obišao Kinu nakon što je Peking dobio domaćinstvo Olimpijskih igara 2008.godine. Tog je puta prešao 90.000 kilometara i skupljao smeće, dok je za uzvrat tražio samo mjesto na ceremoniji zatvaranja, prenose 24 sata.

Hrvatski Pedalinac prešao 3.000 kilometara

Dvojica članova Biciklističkog kluba Pedalinac – Mladen Gaćeša i Marko Mitić za prošle su Olimpijske igre prešli put od Zagreba do Pekinga, dok su ove godine okupili još 20 članova i trenutačno pedaliraju  do 3.000 kilometara udaljenog Londona.