Pretraga

BiH u dubokoj tuzi zbog smrti studentica: Njihov ubojica pobjegao iz zemlje!

A- A+

U crninu su jučer bile zavijene ulice Sarajeva. Naime, u ponedjeljak navečer prilikom prelaska zebre na semaforu kod Zemaljskog muzeja u glavnom gradu BiH, usmrćene su Selma Agić (21) i Edita Malkoč (20), studentice tamošnjeg Filozofskog fakulteta. Selma je preminula na licu mjesta, a Edita nekoliko sati poslije od pretrpljenih ozljeda.

izvor: Facebook

Da stvar bude tragičnija, Sanjin Sefić (25) odnosno vozač automobila koji je prošao kroz crveno te brzinom preko 100 kilometara na sat udario mlade djevojke, prvo je pobjegao s mjesta nesreće, a zatim jučer ujutro i preko granice u Srbiju, izvještava Klix.ba

Izdvojeni članak

Jedini preživjeli u nezapamćenoj nesreći slavonskih studenata otkrio detalje tragedije

Dva dana žalosti na Sveučilištu; tisuće ljudi na mjestu nesreće

Tisuće šokiranih fakultetskih kolega, profesora, ali i ostalih građani, sinoć su se okupili kod mjesta nesreće, želeći odati počast nevino stradalim djevojkama, ali i mirnim prosvjedom upozoriti institucije da bolje zaštite građane Sarajeva, u kojem je u ovoj godini znatno porastao broj stradalih u prometu.

Na Filozofskom fakultetu gdje su stradale djevojke studirale otvorena je knjiga žalbe, a rektor Sveučilišta u Sarajevu je proglasilo dva dana žalosti, tijekom kojih će na svim sastavnicama zastave biti na pola koplja.

Inače Selma rodom iz Bugojna te Edita iz Bosanske Krupe, bile su najbolje prijateljice i cimerice, koje su se baš u nedjelju uselile u zajednički stan. Sudbina je nažalost htjela da samo dan poslije, višestruki prekršitelj prometnih pravila naleti na njih i oduzme im mlade živote.

Izdvojeni članak

Kobna nedjelja u Osijeku: Poginuo 18-godišnjak

Selmini roditelji već su jedno dijete izgubili u prometnoj nesreći

Teško je i zamisliti kako je roditeljima preminulih djevojaka, osobito Agićevim, koji su sada izgubili Selmu, a već prije još jedno dijete u prometnoj nesreći.

U dobi od samo pet godina, brat Selme Agić navodno se istrgnuo majci iz ruku, istrčao pred automobil te od udarcem pretprljenih ozljeda preminuo.

Podsjetimo ovo je u nepunih godinu dana druga velika tragedija, koja je na cestama u BiH bila kobna za više mladih života. U prosincu 2015. kod Mostara je smrtno stradalo četvero studenata iz Slavonije, koji su sa studija iz najvećeg grada Hercegovine, krenuli kući za božićne blagdane.