Pretraga

Bit će kašnjenja: Od jutros dio ZET-ovih tramvaja i autobusa vozi rjeđe

A- A+

‘Zbog globalnih okolnosti’ ZET od danas mijenja vozni red – polasci na pojedinim linijama bit će rjeđi. Samo četiri tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom rasporedu, dok se vozni red mijenja i na nekim vrlo frekventnim autobusnim linijama.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako je ovih dana priopćeno iz ZET-a, od danas je u primjeni će biti novi vozni red na pojedinim tramvajskim i autobusnim linijama.

– Tramvaji će radnim danima prometovati uz izmijenjene rasporede na dnevnim linijama koje uobičajeno prometuju intenzivnije, dok se raspored polazaka neće mijenjati na linijama 1, 5, 8 i 15. U autobusnom prometu će također biti u primjeni novi raspored polazaka, ali samo na linijama  109 (Črmomerec – Dugave), 115 (Ljubljanica – Špansko – Jankomir), 118 Trg Mažuranića – Voltino), 121 (Črnomerec – Karažnik – Gajnice), 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče), 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 212 (Dubec – Sesvete), 224 (Dubec – Novoselec), 226 (Kaptol – Remete – Svetice), 231 (Borongaj – Dubec), 232 (Dubrava – Čret), 269 (Borongaj -Sesvetski Kraljevec) i 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec), navodi se u ZET-ovoj obavijesti.

Izdvojeni članak
ZET kontrolor

Bili smo na vožnji s kontrolorom ZET-a, puno toga nam je ispričao o mladima u javnom prijevozu

Do promjene u voznom redu, kažu iz ZET-a, došlo je zbog ‘globalnih okolnosti.

– Do izmjena dolazi zbog globalnih okolnosti koje utječu na opskrbne i logističke lance, pa tako i na organizacijski aspekt prometa, a cilj prilagodbe rasporeda je nastaviti građanima pružati pouzdanu uslugu uz zadržavanje visokog standarda javnog prijevoza, poručili su iz ZET-a.

Nove rasporede možete provjeriti ovdje.

Inače, nedavno smo išli u vožnju s kontrolorom ZET-a, a što nam je sve otkrio o mladima u javnom prijevozu pročitajte u velikoj reportaži na poveznici.