Pretraga

Bizaran slučaj na jugu zemlje, 20-godišnjak djetetu dilao ‘travu’: Nije dobio novac pa prijetio batinama

A- A+

Dubrovačka policija uhitila je 20-godišnjeg mladića koji ne samo da je dilao ‘travu’ djetetu, već kad nije od njega dobio dogovorenih 70 eura, krenuo iznuđivati novac. Slao je djetetu više poruka u kojima mu je prijetio batinama. Nasreću, prije no što je uspio iti pokušati djelovati po prijetnjama, mladić je uhićen.

mladić u ruci drži smotani joint s marihuanom

Ilustracija: Unsplash

Još jedan bizarna vijest stiže iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Policijski službenici tamo su uhitili 20-godišnjaka, pa nakon provedene kriminalističke istrage utvrdili opravdanu sumnju da je neovlašteno proizvodio i prodavao drogu. Osim toga, terete ga i za kazneno djelo iznude.

Naime, kako su policajci utvrdili u istrazi, osumnjičeni je mladić djetetu – čiji je identitet zaštićen u skladu sa zaštitom privatnosti maloljetnika i djece – prodao marihuanu i to za iznos od 70 eura. Prema dogovoru, spomenuti iznos mu je dijete trebalo naknadno platiti budući da u tom trenutku nije imalo novac sa sobom.

No, 20-godišnji diler novac za prodanu ‘travu’ nije dobio u dogovorenom roku pa su krenule poruke. U porukama prema djetetu koje je kupilo marihuanu mladić je počeo upućivati, kako ističe dubrovačka policija, konstantne prijetnje silom te napadom na život i tijelo. Drugim riječima, prijetio mu je batinama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 20-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo iznude. Nasreću, prije no što je osumnjičeni mladić uspio ijednu od tih prijetnji ostvariti, dubrovačka ga je policija uhitila, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, smješten je u pritvor.