Pretraga

Državno odvjetništvo podnijelo optužnicu protiv dilerice (18), drogu je prodavala oko škole

A- A+

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je istragu i podnijelo optužnicu protiv 18-godišnjakinje. Optužuje ju se da je prodavala drogu kod srednje škole u Koprivnici te da je u više navrata omogućila trošenje droge jednom djetetu. Za samo jedno od tih kaznenih djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina.

Foto: Unsplash

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je nakon provedene istrage optužnicu pred tamošnjim Županijskim sudom protiv 18-godišnjakinje zbog počinjenih produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 3. u vezi st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droge iz čl. 191. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a.

Naime, okrivljenu 18-godišnjakinju tereti se optužnicom da je od siječnja do svibnja 2024. godine kod srednje škole u Koprivnici prodavala marihuanu te da je u više navrata u gradu i okolici dala jednom djetetu i jednoj punoljetnoj osobi marihuanu za konzumaciju.

Izdvojeni članak

Stručnjak za liječenje ovisnosti: U busu u Zagrebu pronađena 15-godišnjakinja pozitivna na pet droga

Istaknimo da se ovakve stvari poprilično strogo kažnjavaju. Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama oko škole, Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora od tri do 15 godina. S druge strane, za omogućavanje trošenja droge djeci predviđa se kazna zatvora od jedne do 10 godina.