Pretraga

Bizarna zabrana: Tko započne grudanje, zaradi kaznu od 100 eura

A- A+


Izdvojeni članak

Video: Masovno grudanje studenata

Vlasti su donijele bizarnu zabranu ovih dana u belgijskoj regiji Flandriji. Lokalne vlasti su odlučile zabraniti grudanje, a svatko tko se počne grudati može dobiti kaznu od 100 eura! Lokalne vlasti tvrde da je razlog taj što grudanje šteti zdravlju, dok mnogi tamošnji mediji nagađaju kako s ovako visokom kaznom općina sebi puni proračunske rupe.

U belgijskoj regiji Flandriji zakonom je zabranjeno grudanje. Tu najpopularniju zimsku igru lokalne su vlasti zabranile pod izgovorom da grudanje šteti zdravlju i starih i mladih. Neki su čak grudanje uspoređivali s gađanjem kamenjem. Kazna za svakoga tko počne grudanje te ga policajac uoči jest visokih 100 eura, prenosi poslovni.hr.

Zanimljiva činjenica jest da je u regiji Flandriji grad Leuven, koji je nekada bio ‘prijestolnica grudanja’ jer se na glavnom trgu dogodila najpoznatija i jedna od najvećih bitka u grudanju na svijetu. Gotovo šest tisuća belgijskih učenika sudjelovalo je u grudanju i srušilo svjetski rekord, za što se na trg dovelo 120 tona snijega.

Međutim tamošnje vlasti su od tih vremena promijenile ploču, a mnogi mediji nagađaju kako su visoke kazne za grudanje samo način da se popune manjci u proračunu regije.