Pretraga

Boja glasa odaje osobu sklonu preljubu

A- A+

Muškarci dubljeg glasa su ženama privlačniji, ali su i skloniji varanju pokazala je nova studija, provedena u Kanadi, a objavljena u časopisu Evolutionary Psychology. Istraživanje je pokazalo i da varaju češće žene s visokim glasom.

Kanadski su znanstvenici došli do zaključka kako su žene visokog te muškarci dubokog glasa, skloniji preljubima. Iako su pripadnicama nježnijeg spola često i privlačniji muškarci dubokog glasa, smatraju da ta njihova ‘boja’ sugerira i da će varati.

Izdvojeni članak

Alkohol žene potiče na emotivnost, a muškarce na flert i varanje

Inače studija objavljena u časopisu Evolutionary Psychology zaključuje da su se kroz godine ljudi naučili zaštiti izbjegavajući partnere koji su potencijalne varalice.

– U terminu seksualne strategije, saznajemo da muškarci i žene koriste visinu glasa kao upozorenje na buduće prevare. Što je atraktivniji glas, visok za žene, nizak za muškarce, veće su šanse da će ta osoba varati, pojasnila je Jillian O’Connor, odnosno voditeljica studije.

No stvar je puno kompleksnija nego što se na prvi pogled čini te je povezana s biološkim i sociološkim elementima.

– Razlog zbog kojeg visina glasa utječe na percepciju prevare, vjerojatno je povezanost između visine glasa, hormona i nevjere, pojasnio je David Feinberg, asistent studije te dodao kako muškarci sa više testosterona imaju dublji glas, a žene sa više estrogena imaju visok.

Veće razine ovih hormona, povezane su s problemom preljuba pa novija istraživanja pokazuju da su osobe sve više svjesne te činjenice te tehniku koriste za biranje onog pravog ili prave.