Pretraga

Botanički vrt PMF-a spreman za proljeće: Studentima i učenicima popust na ulaznice

A- A+

Nakon kratkog zimskog mirovanja, botanički vrt PMF-a u Zagrebu otvorio je svoja vrata. I ove je godine dva dana u tjednu tijekom školske godine ulaz besplatan za sve posjetitelje, a studenti i učenici imaju popust. Iako i dalje možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem zbog čega su se vrata botaničkog vrta otvorila nešto ranije nego inače.

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu spreman je za proljeće i otvorio je svoja vrata u četvrtak, 15. veljače nakon zimskog odmora. Unatoč neizvjesnom vremenu, znakovi proljeća već se naziru, a vrtni entuzijasti imat će priliku uživati u ranoj cvatnji. Na svojoj stranici ističu da, iako i dalje možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem, već su primijetili visibabe, drijemovce te nagovještaje šafrana, jaglaca i kukurjeka, dok će posjetiteljima biti omogućeno uživanje u čarima proljeća i bogatstvu zbirki samoniklog bilja hrvatske flore.

Izdvojeni članak

Često vam umiru biljke? Rješenje za to imaju studentice FER-a i zove se eKantica

Kako bi posjetiteljima pružili najbolje moguće iskustvo, osnovni pripremni radovi čišćenja staza i nasada ubrzani su, pripremajući teren za dolazak znatiželjnika željnih proljetne atmosfere i botaničke raznolikosti. Radno vrijeme vrta u veljači bit će prilagođeno posjetiteljima, otvoren je ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14:30 sati, dok su ostali dani, uključujući vikende, rezervirani za posjetitelje od 9 do 16 sati.

Važno je napomenuti i novosti oko cijena. Naime, tijekom radnih dana, ponedjeljkom i utorkom, ulaz u vrt bit će besplatan za sve posjetitelje tijekom školske godine, dok će se ostalim danima naplaćivati ulaznica po cijeni od 2 eura za odrasle i 1 euro za učenike i studente. Također, umirovljenici će imati privilegiju besplatnog ulaza uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice, što je nova pogodnost od ove godine.