Pretraga

Capakova zamjenica sad kaže da će najesen, ako bude trebalo, cijepiti cijele razrede učenika

A- A+

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin kaže da se djecu i učenike trenutno ne cijepi organizirano, no ako to bude potrebno, od jeseni će cijepiti i cijele razrede.

ivana pavić šimetin

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)
Foto: Youtube screenshot; HRT OTVORENO

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin gostovala je na N1 televiziji gdje je komentirala aktualno stanje s cijepljenjem, kao i planove nakon ljeta. Apelirala je na ljude koji čekaju jesen da se cijepe kazavši kako će tada, ako dođe četvrti val, biti prekasno jer neće biti zaštićeni. dotaknula se i cijepljenja djece, kaže kako je trenutno preporuka da se cijepe djeca od 12 godina i starija i to samo ako imaju kronične bolesti, odnosno ako u kućanstvu imaju nekog tko spada u rizičnu populaciju.

Ako netko od roditelja ima želju da se njegovo dijete cijepi, istaknula je Pavić Šimetin, a ne spada u ove dvije kategorije, može to učiniti, no zasad se, objasnila je, ne ide u organizirano cijepljenje djece. Prvo, praznici su pa bi dosta teško bilo okupiti djecu i učenika, a razlog leži i u tomu što kod kod djece ili nema simptoma ili su jako blagi te u svijetu ima puno više iskustva u cijepljenju odraslih nego kod djece.

– Do početka godine ćemo sve pripremiti, proučiti literaturu i ako bude nešto organiziranije, to će biti na jesen. Ako će biti pokazatelja da treba cijepiti svu djecu, to će se raditi u školama, s cijelim razredima, kao i sa svakim drugim cjepivom, objasnila je za N1.

Prije gotovo tri tjedna pokušali smo doći do istih informacija. Upit smo poslali zajednički na Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ivanu Pavić Šimetin. Nakon toga stigao je odgovor MZO-a na obe adrese u kojem ističu da će nam to odgovoriti iz HZJZ-a. Potom smo gđi. Pavić Šimetin uputili i SMS u kojem je podsjećamo da smo uputili upit mailom, no nikad nismo dobili odgovor.

Capakova zamjenica sad kaže da će najesen, ako bude trebalo, cijepiti cijele razrede učenika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap