Pretraga

Đaci se do 10. 6. moraju prijaviti u Sustav prijevoz učenika srednjih škola!

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od sljedeće će školske godine pristupiti novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola. Uvodi se time dugo najavljivani dohodovni cenzus kako bi sustav ostvarivanja prava postao pravedniji. U tu je svrhu Ministarstvo pokrenulo je novu aplikaciju, Sustav prijevoz učenika srednjih škola, u koji se učenici moraju prijaviti zaključno s 10.lipnja 2016!

Kako je i najavljivano tijekom ožujka i travnja MZOS pristupa novom modelu sufinanciranja prijevoza učenika. Tako će visina subvencija za prijevoz koje daje Ministarstvo ovisiti o visini dohotka po članu kućanstva, a oni socijalno ugroženiji neće biti oštećeni.

Izdvojeni članak

ZET počeo vraćati novac za subvencionirani prijevoz učenika!

Prijave u Sustav najkasnije do 10. lipnja 2016.!

U svrhu što boljeg funkcioniranja novog modela sufinanciranja prijevoza izrađen je sustav Sustav prijevoz učenika srednjih škola.
Učenici se u ovaj Sustav prijavljuju uz pomoć AAI@EduHr korisničkih podataka. AAI korisnički račun dodjeljuje administrator elektroničkog imenika matične srednje škole, a administratora svoje škole možete saznati putem ove tražilice.

Tako će Ministarstvo, putem podatka o OIB-u članova kućanstva, a povezivanjem na sustav za razmjenu podataka o dohocima i primicima u Poreznoj upravi, lakše i jednostavnije doći do podatka o prihodima. Porezne kartice nije potrebno slati s obrascem u Ministarstvo, a ako je neki član zajedničkog kućanstva preminuo u kalendarskoj godini 2015., za tu osobu se ne računa prihod.

Stoga Ministarstvo poziva sve učenike koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani prijevoz, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkog računa na ovoj stranici.

Izdvojeni članak

Prijevoznici s milijunima koje dobivaju iz proračuna mogu činiti što žele

Kako se prijaviti u Sustav prijevoz učenika srednjih škola?

Kako biste mogli pristupiti obrascu za ispunjavanje podataka potrebnih za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, potrebno je otići na ovu stranicu, kliknuti opciju ‘Prijava’. Nakon korištenja te opcije, otvorit će vam se sučelje za unos AAI korisničke oznake i zaporke, a nakon što ih unesete potrebno je kliknuti na ‘Prijavi se’.

Kada ste tako prijavljeni, otvara vam se obrazac za ispunjavanje podataka, koji je, radi preglednosti, podijeljeni u dvije cjeline. Sve tražene podatke obavezno morate upisati, inače nećete moći završiti obrazac niti ga elektronički poslati u Ministarstvo.

U drugom dijelu obrasca nalazi se Izjava o članovima kućanstva u koje učenici moraju upisati podatke o članovima kućanstva. Unosom njihovih podataka o OIB-u dohvaćaju se ostali podaci iz službenih evidencija tijela državne uprave. U prostor za unos članova kućanstva učenik koji traži sufinanciranje prijevoza mora unijeti i sebe.

Kada ste u potpunosti sigurni da ste ispravno unijeli sve tražene podatke u obrazac i da ste kliknuli DA pored Izjave suglasnosti, klikom na gumb Završi završavate unos podataka i elektronički dostavljate obrazac u Ministarstvo.

Bitno je za napomenuti kako obrazac ne smijete završiti prije nego što unesete sve tražene podate jer ga u suprotnom više nećete moći mijenjati niti ponovno ispunjavati!

Nakon što obrazac uspješno završite, prikazat će vam se potvrdna poruka o uspješnom završavanju obrasca, a u aplikaciji će vam se umjesto gumba ‘Završi’ pokazati gumb ‘Ispiši’.
Završeni obrazac potrebno je ispisati, potpisati te dostaviti u Upravni odjel za društvene djelatnosti županije u kojoj se škola nalazi, odnosno Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba ako se škola nalazi na području grada Zagreba.

Detaljnije upute za korištenje Sustava prijevoz učenika možete pročitati ovdje.