Pretraga

Đakovački srednjoškolci napravili moderni mjuzikl ‘Rock- snaša’

A- A+

hrt.hr

Srednjoškolci u Đakovu su za proslavu Dana škole odlučili spojiti tradicionalno s modernim i to kroz glazbu i glumu. Tako su napravili mjuzikl ‘Rock – snaša’, ljubavnu priču prožetu suvremenom i tradicionalnom glazbom. Svakodnevno su dolazili na probe i uložili mnogo energije u svoj prvi školski mjuzikl, no trud se na kraju isplatio.

Povodom obilježavanja 126. obljetnice postojanja škole, učenici Srednje strukovne škole ‘Antuna Horvata’ iz Đakova su napravili kreativan spoj tradicionalnog i modernog u mjuziklu ‘Rock – snaša’.

U ‘Rock- snaši’ glumi 25 učenika i učenica škole, koji su se odlučili na ovaj korak iz velike ljubavi prema glazbi. Dva tjedna su svakodnevno dolazili na probe i s puno elana vježbali svoj prvi školski mjuzikl.

Cijeli scenarij je oko djevojke koja je iz grada došla na selo, zaljubila se u mladog bećara no u gradu je ostavila dečka koji za njom tuguje, a to je tek početak priče oko kojeg se razvija radnja.

Na ovom prvom školskom mjuziklu osim plesača i pjevača sudjeluju i članovi školskog tamburaškog i rock sastava, a u mjuziklu gostuju i članovi Tamburaškog sastava Slavonski vez iz Đakova te dečki iz pjevačke skupine Bećarine i đakovački KUD Tena.