Pretraga

Demanti na članak ‘MOST-ovac napao vladajuće za ‘uništavanje obrazovanja’, oni njemu da je ‘neinteligentan’: Evo tko je u pravu’

A- A+

Dubravka Brezak Stamać, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, poslala je portalu srednja.hr zahtjev za ispravak na članak ‘MOST-ovac napao vladajuće za ‘uništavanje obrazovanja’, oni njemu da je ‘neinteligentan’: Evo tko je u pravu‘ objavljen 28. kolovoza 2023. Zahtjev objavljujemo u potpunosti u nastavku.

AZOO

AZOO | foto: Martina Gelenčir, srednja.hr

ovime Vas pozivam da sukladno čl. 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013, 114/2022; dalje: „ZM“), objavite ispravak informacija objavljenih 28. kolovoza 2023. godine na portalu Srednja.hr pod nazivom: „MOST-ovac napao vladajuće za “uništavanje obrazovanja”, oni njemu da je “neinteligentan”: Evo tko je u pravu“, s obzirom da se istim iznose neistiniti i nepotpuni navodi, kako slijedi:

Neistiniti su navodi Ministarstva znanosti i obrazovanja da za vrijeme trajanja moga mandata (od 01. srpnja 2019. godine do 01. srpnja 2023. godine) kao ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje (dalje: AZOO), nije održano niti jedno ročište u parničnom postupku vođenom radi isplate između AZOO-a, kao tužitelja i Školske knjige, kao tuženika, već upravo suprotno – održana su minimalno tri sudska ročišta na Trgovačkom sudu u Zagrebu, koja su u konačnici rezultirala donošenjem nepravomoćne sudske presude u korist AZOO-a, koja je ujedno i za trajanja mog mandata pravomoćno potvrđena od strane Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske.

Po stjecanju pravomoćnosti i ovršnosti predmetne sudske presude, a na zahtjev Školske knjige, te po prethodno dobiveno odobrenju nadležnih državnih tijela, sklopljena je nagodba kojom je Školskoj knjizi omogućeno da svoju, pravomoćnom sudskom presudu, utvrđenu obvezu ispunjava u obrocima.

Nadalje, sukladno odredbama članka 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje (NN br. 151/22), a koji se primjenjivao u trenutku isteka mog mandata, propisano je da: „Ravnatelj Agencije imenovan na temelju Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje (»Narodne novine«, br. 85/06.) nastavlja obavljati dužnost Ravnatelja do imenovanja Ravnatelja Agencije, sukladno odredbama ovoga Zakona“.

Međutim, u članku se iznose nepotpuni i neistiniti navodi Ministarstva znanosti i obrazovanja o prestanku trajanja moga mandata na mjestu ravnateljice AZOO, prešućujući da je aktualna Vršiteljica dužnosti ravnatelja izabrana na nezakonit način, tj. prešućujući činjenicu da sam ja kao imenovana Ravnateljica, a sukladno prethodno navedenoj zakonskoj odredbi, trebala nastavljati obavljati dužnost ravnatelja do imenovanja novog ravnatelja.

Slijedom navedenoga, kako informacije koje iznosite u relevantnom članku nisu istinite i potpune te kao takve vrijeđaju moja prava i interese i nanose štetu mom ugledu, to sukladno čl. 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013, 114/2022; dalje: „ZM“), ovime podnosim zahtjev da bez naknade objavite ispravak objavljenih informacija.

S poštovanjem,

Dubravka Brezak Stamać