Pretraga

Događaj koji osmaši ne smiju propustiti: 40-ak srednjih škola u županiji predstavlja se na jednom mjestu

A- A+

Uskoro će se osmaši moći prijavljivati u NISpuSŠ, središnji informacijski sustav prijava u srednje škole, a potkraj lipnja otvorit će se i mogućnost odabira srednjih škola u kojima bi željeli nastaviti svoje školovanje. Kako bi im barem malo olakšali taj odabir, u Splitsko-dalmatinskoj županiji organiziraju ‘Dan srednjih škola’ u sklopu kojeg će se osmašima na jednom mjestu predstaviti 40-ak srednjih škola.

Foto: Tim Gouw; Unsplash

‘Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije 2022. godine’ manifestacija je čiji je glavni cilj na jednom mjestu dati sve korisne informacije na temelju kojih će učenici moći donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja.

Organizira ju Splitsko-dalmatinska županija, a održat će se u subotu, 28. svibnja 2022. godine od 9:30 sati do 14:00 sati. Na prostoru Kazališnog trga – Trga Gaje Bulata, na platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, osmašima će se predstaviti sve srednje škole.

Izdvojeni članak
radovan fuchs srednja.hr+ obrazovnih deset 5 (16)

Fuchs kaže da će se mijenjati odluka o upisima u srednje: ‘Neki programi će se vratiti’

– Zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima svaka škola će se predstaviti na štandu s informativnim materijalom te u izravnom kontaktu s mnogim korisnim informacijama koje budu zanimale učenike i njihove roditelje. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će biti na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije upisa, priopćili su iz SDŽ.

Na ‘Danu srednjih škola Splitsko dalmatinske županije svoj informativni štand imat će gotovo 40 srednjih škola s područja županije.

– Vjerujemo da će se upravo za vrijeme ove manifestacije donijeti mnoge individualne odluke učenika gdje se upisati, a nakon što se upoznaju što se sve uopće nudi u srednjim školama u naše županije, priopćili su iz SDŽ.