Pretraga

Donosimo popis 20 gimnazija i strukovnih škola koje su upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske

A- A+

Protekle srijede istekao je rok za prijavu srednjoškolskih programa u Nacionalnom informacijsko sustavu prijava i upisa u srednje škole. Istoga dana u podne liste prioriteta osmaša zaključane su. Prema podacima koje nam je ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, gimnazijski smjer koji su upisivali najbolji osmaši je onaj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu. Srednjoškolski program strukovne škole koji su upisivali najbolji osmaši jest farmaceutski tehničar Zdravstvenog učilišta u Zagrebu.

foto: Anton Mezulić| www.srednja.hr

Prirodoslovna gimnazija uz skupinu predmeta na stranom jeziku smjer je Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu gdje je prosječni broj upisanih 80,5. To je najviši prosječni broj bodova upisani u neki gimnazijski program u Hrvatskoj na ovogodišnjim upisima u srednje škole.

20 gimnazija koje su upisali najbolji osmaši

Izdvojeni članak

Samo troje od 500 osmaša bez greške riješilo prijemni za popularni MIOC

Po prosjeku bodova upisanih osmaša ova škola zauzima i drugo mjesto u tablici 20 najboljih. Prosjek bodova osmaša upisanih u program prirodoslovne gimnazije u Prelogu iznosi 80,44. Na trećem mjestu škola koje su upisali najbolji osmaši nalazi se XV. gimnazija Zagreb, točnije tamošnji program prirodoslovno-matematičke gimnazije. Prosjek bodova upisanih u tu školu iznosi 80,39.

U nastavku je tablica s popisom škola koje izvode gimnazijski program s najvišim prosječnim brojem bodova učenika koji trenutačno ostvaruju pravo upisa u tom programu. Iz Ministarstva napominju da su u ovaj izračun bodova uključeni bodovi ostvareni temeljem zajedničkog elementa vrednovanja tj. uspjeha iz osnovne škole te eventualni dodatni bodovi ne uključujući izravan upis. Također, tablice su još uvijek ogledne jer će konačne ljestvice poretka biti objavljene danas, nakon što su učenici dostavili prijavnice u školu.

Podatke ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja

20 strukovnih škola koje su upisali najbolji osmaši

Izdvojeni članak
stipendije

Učenici koji upišu ovih 25 zanimanja mogu dobiti stipendiju od 39.000 kuna

Na vrhu ljestvice strukovnih škola koje su upisali osmaši s najvišim brojem bodova nalazi se program farmaceutski tehničar Zdravstvenog učilišta Zagreb. Prosječan broj bodova ondje upisanih iznosi 78,8 bodova.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga druga je i na popisu strukovnih škola koje su upisivali najbolji. Prosječan broj bodova u tamošnji smjer kemijski tehničar iznosi 78,68. Smjer farmaceutski tehničar očito je popularan među izvrsnicima. Taj program, ovoga puta Medicinske škole Varaždin, treći je na popisu strukovnih smjerova koje su upisivali najbolji osmaši, s prosječnim brojem bodova upisanih 78,37.

U nastavku je tablica s popisom srednjih škola koje izvode strukovne programe s najvišim brojem bodova učenika koji trenutačno ostvaruju pravo upisa u tom programu. I u ovom slučaju iz Ministarstva naglašavaju kako su ljestvice poretka ogledne.

Podatke ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.