Pretraga

Donosimo sve bitne detalje vezane za sutrašnju manifestaciju Dojdi osmaš

A- A+

Po 14. put u nizu, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola, kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom. Ovogodišnja manifestacija održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 12. svibnja, od 10 do 16 sati.

Gužva na prošlogodišnjem Dojdi osmašu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Po treći put u nizu, svoj štand na Dojdi osmašu će imati i portal srednja.hr. Na našem štandu ćete tako moći izračunati svoje bodove za upis, na kalkulatoru bodova za srednje, koji je na ovoj poveznici.  

Izdvojeni članak

Prvi doznajemo datum održavanja i druge detalje manifestacije Dojdi osmaš

Čak 79 škola će se predstaviti osmašima

Učenici osmih razreda, moći će se upoznati s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 79 zagrebačkih srednjih škola. Posjetitelji će tijekom razgledavanja štandova moći uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Dodatna pozivnica posjetiteljima je i dobra vremenska prognoza. Tako s Državnog hidrometeorološkog zavoda izvještavaju, kako će sutra u Zagrebu biti ‘vjetrovito, iznadprosječno toplo te djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom’.

Tome dodaju da ponegdje može pasti malo kiše, premda druga dva relevantna sitea za prognoze (yr.no te meteo-info.hr) sutra ne očekuju padaline.

Jutarnja temperatura zraka bit će između 12 i 15 stupnjeva, a najviša dnevna oko 25 °C.

Izdvojeni članak

[FOTO+VIDEO] Tisuće mladih danas odabralo srednju školu

Ne propustite priliku postaviti pitanja koja vas zanimaju, profesorima i starijim kolegama

Ako se namjeravate upisati u neku od zagrebačkih srednjih škola, nemojte propustiti priliku doznati sve što vas zanima o njoj, od profesora te učenika koji već pohađaju pojedine škole. Njihova iskustva svakako vam mogu biti dragocjena.  

– Pozivamo sve učenike osmih razreda osnovnih škola te njihove roditelje da u što većem broju dođu u Park Zrinjevac i tom se prigodom upoznaju s programima srednjih škola, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim te fakultativnim programima, poručuju iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Osim ovog ureda, u organizaciji manifestacije sudjeluju Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističko učilište.

Sve vijesti vezane za upise, pratite na našoj rubrici Upisi u srednje te na istoimenoj Facebook stranici

Kako je pak Dojdi osmaš izgledao prošle godine, pogledajte u bogatoj video i foto galeriji na ovom linku

Svoje bodove za upis u srednju, možete izračunati na našem kalkulatoru.