Pretraga

Einsteinov test inteligencije: Provjerite jeste li među dva posto populacije

A- A+

Jedan od najvećih fizičara, ali i svjetskih ličnosti ikada, Albert Einstein osmislio je test inteligencije koji je navodno sposobno riješiti svega dva posto populacije. U nastavku provjerite pripadate li među rijetke kojima moždane vijuge rade tako dobro da bez problema riješe ovaj test.

Jedan od najinteligentnijih ljudi na svijetu te čuveni fizičar Albert Einstein osmislio je test inteligencije, koji navodno može riješiti svega dva posto ljudske populacije.

Test je koncipiran na način da poredate pet kolona u kojima se nalazi po pet kuća koje se razlikuju po boji. U svakom od pravokutnika nalaze se osobe različite nacionalnosti, koje se bave različitim sportom, piju različita pića te imaju drugačije kućne ljubimce.

Drugim riječima, nemaju ništa zajedničko, a pomoću nekoliko dobivenih informacija morate napraviti točan niz. Stoga zabavite i napregnite moždane vijuge pa pokušajte doznati tko gdje živi, koje je nacionalnosti, koje piće pije, kojim se sportom bavi te za kraj kojeg kućnog ljubimca ima.

Ako želite pokušati riješiti Einsteinov test inteligencije, kliknite ovdje.