Pretraga

Emin san je postati astrofizičarka, a svi mi joj možemo to pomoći ostvariti jednim klikom

A- A+

Hrvatska mlada nada svjetske znanosti, 14-godišnja Ema Donev iz Ivanić Grada želi postati astrofizičarka, a svi joj možemo pomoći u ostvarenju tog sna. Sve što trebate napraviti jest posjetiti poveznice koje se nalaze u ovom članku i na svaki njen video na Facebooku i YouTubeu stisnuti ‘lajk’. Cilj je da prikupi najveći mogući broj lajkova kako bi dospjela u finale natjecanja Breakthrough Junior Challenge koje će se održati u San Franciscu.

Foto: Screenshot YouTube

Ema Donev jedina je učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu Breakthrough Junior Challenge. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti, a natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina. Jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike.

Ovogodišnje izdanje privuklo je više od 2.400 kandidata iz cijelog svijeta. U polufinale je ušlo 30 radova odabranih od strane stručnog žirija, uključujući i Emin, a svi videi su objavljeni na Facebooku i na YouTube. U finale ulazi onaj tko prikupi najviše lajkova na objavljene videe, dakle sveukupno i na Facebooku i na YouTubeu. U finalu koje će se održati u San Franciscu, poznati svjetski znanstvenici odabrat će pobjednicu ili pobjednika.

Izdvojeni članak

Naši nagrađeni srednjoškolci predstavili su svoje radove nobelovcima i znanstvenicima

Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250 tisuća dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100 tisuća dolara. Pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, a učitelj će biti nagrađen s čak 50 tisuća dolara.

Kako bi se Emi omogućila pobjeda, potrebna joj je pomoć cijele Hrvatske, odnosno vaša pomoć. Sve što trebate napraviti je kliknuti na poveznicu na Facebooku i YouTubeu i stisnuti ‘lajk’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap