Pretraga

Evo koliko zapravo šećera ima u čaši Coca-Cole

A- A+

Poznati BBC-ev voditelj Jeremy Paxman plastično je pokazao voditelju europskog odjela Coca Cole Jamesu Quinceyu, koliko se zapravo šećera nalazi u jednoj čaši ovog popularnog napitka. Naime, brojevno gledano, u čaši od tri decilitra Coca Cole čak je 23 vrećice šećera, dok čaša od pola litre sadrži 44 vrećice šećera. Ova tema je osim nevjerojatnih podataka, važna i zbog toga jer postoje sve glasnije struje da se u cilju borbe protiv gojaznosti, pića s velikim udjelom šećera oporezivaju jednako kao i cigarete.

Coca Cola je jedan od najjačih svjetskih brendova pa nije ni čudo da sve što se oko nje događa ima veliku popraćenost u medijima i javnosti. O jednoj ne tako eksponiranoj temi, vezanoj za ovaj napitak, razgovarali su BBC-ev voditelj Jeremy Paxman te predsjednik europskog odjela Coca Cole James Quincey. Naime voditelj je u tijeku razgovora pokazao koliko zapravo šećera sadrži jedna čaša omiljenog bezalkoholnog napitka.

Izdvojeni članak

Četiri bizarna načina na koja možete koristiti Coca Colu

Riječ je o 23 vrećice u čaši od tri decilitra, dok ona velika, od pola litre sadrži čak 44 vrećice šećera.

Predsjednik Quincey se branio tezama da oni informiraju javnost o udjelima pojedinih sastojaka u Coca Coli, a već dulje vrijeme nude i opciju napitka bez šećera.

Takvo je objašnjenje voditelj BBC-a usporedio s cigaretama verzije light.

Kako je izgledao ovaj kratki, a napeti razgovor, pogledajte u video isječku.