Pretraga

Četiri bizarna načina na koja možete koristiti Coca Colu

A- A+

Coca Cola je vjerojatno najpopularnije piće na svijetu posljednjih 50-ak godina, ako ne i duže. Stomatolozi i liječnici se zgražaju nad učincima koje ima na tijelo i zube no mladi diljem planeta je ne prestaju konzumirati. Zahvaljujući svojim neuobičajnim sastojima Cola se može koristiti i u druge svrhe, a mi vam donosimo četiri najbizarnija primjera.

Coca Cola je svjetski poznato bezalkoholno piće koje ima stotine milijun konzumenata diljem planeta. Zbog velike količine šećera i inih sastojaka liječnici i stomatolozi ne preporučuju konzumaciju no to nikoga zapravo ne sprječava.

Upravo zbog specifičnih sastojaka koje u sebi krije Coca Cola se može koristiti i u druge svrhe. Portal Tydknow donosi četiri primjene koje bi nam teško pale na pamet.

Izdvojeni članak

Saznajte od čega se sve sastoji Coca-Cola

1. Uklanjanje hrđe

Ako želite ukloniti hrđu s vašeg automobila ili čavala Coca Cola će vam biti od pomoći. Kako bi očistili manje predmete dovoljno je u malu šalicu napuniti Colu i iste ubaciti u nju te ostaviti preko noći.
Za uklanjanje hrđe s većih predmeta bit će vam potrebna aluminijska folija. Smotajte je u loptu i uronite u Colu te njome trljajte područje koje želite očistiti. Trebat će vam nekoliko pokušaja no na kraju ćete uspjeti.

2. Uklanjanje mrlja

Kiselina koju sadržava Cola može ukloniti neke vrste mrlja poput onih nastalih od krvi. Kako bi ih se riješili potrebno je sljedeće: Napuniti mašinu prljavom robom, staviti uobičajnu količinu deterdženta te jednu limenku Coca Cole. Nakon pranja mrlje bi trebale nestati. (autor ovog savjeta nije naveo kako ova vrsta pranja utječe na vašu perilicu rublja)

Izdvojeni članak

Zastrašujuće: Aplikacija pokazuje kako će vaša koža izgledati nakon nekoliko godina alkoholiziranja

3. Kao lijek

Cola pomaže kod bolova u trbuhu, proljeva i probavnih smetnji. Potrebno ju je prvo dobro izmučkati a onda malo pomalo piti svakih 10-ak minuta. Vrlo brzo bi vam trebalo biti bolje.

4. Uklanjanje štetočina

Ako imate problema s puževima možete ih riješiti Colom. Napunite posudu Colom i pustite da šećer privuće štetočine. Kada jednom dođu do posude kiselina iz napitka će ih ubiti. To može biti zgodno kod uklanjanja gamadi iz automobila. Cola može pomoći i kod uklanjanja fleka od kukaca s vjetrobranskog stakla.