Pretraga

Evo što predstavnici mladih traže od županija da bi se pomoglo cijeloj toj skupini

Predstavnici županijskih savjeta mladih na online sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih RH donijeli su generalne preporuke za sve županije koje bi trebale pomoći mladima.

Foto: unsplash.com @simonmaage

Članovi županijskih savjeta mladih na online sjednici raspravljali su ovoga tjedna o potencijalnim mjerama koje županije mogu učiniti za mlade u ovim trenucima i donijeli generalne preporuke za sve županije.

Neke od preporuka uključuju pronalaženje modela koji će olakšati otplatu studentskih kredita, smanjenje smještaja za studente koji u vrijeme pandemije ne borave u studentskim domovima na 0 kuna i sufinanciranje privatnog smještaja za studente koji su se našli u lošoj financijskoj situaciji.

Također, županijama koje to nisu već napravile preporučuje se subvencioniranje kamate za program kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika HBOR-a i održavanje trenutne financijske i druge podrške udrugama i organizacijama mladih te sportskih klubova s omladinskim pogonima.

Svoje preporuke poslali su svim županijama te Hrvatskoj zajednici županija.

Koordinacija županijskih savjeta mladih okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba. Osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti. Predsjedavanje Koordinacijom rotacijski se izmjenjuje svakih 6 mjeseci, a uz predsjedavajuću županiju, glavna tijela Koordinacije čine Glavni tajnik i Međunarodni tajnik koji se imenuju na jednogodišnji mandat te Tajnik za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija koji se imenuje na dvogodišnji mandat.

 

Evo što predstavnici mladih traže od županija da bi se pomoglo cijeloj toj skupini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap