Pretraga

Facebookovo novo ime ‘Meta’ već koristi jedna tvrtka: ‘Odreći ćemo ga se za 20 milijuna dolara’

A- A+

Nakon što je Mark Zuckerberg objavio promjenu imena njegove kompanije Facebook u Meta, javila se tvrtka koja se bavi računalima, tabletima, softverima i drugom tehnologijom. Naime, ime njihove tvrtke je isto Meta PCs, samo što su oni podnijeli zahtjev za zaštitni znak imena. Ako će Zuckerberg htjeli kupiti pravo na to ime, tražit će minimalno 20 milijuna dolara.

Novo ime Facebooka je Meta, objavio je to Mark Zuckerberg prije nekoliko dana uz predstavljanje stvaranja metaverzuma. No, postoji šansa da će to ime morati promijeniti. Ili kupiti. Naime, javila se tvrtka imena Meta PCs koja se bavi računalima, tabletima, softverima i drugom tehnologijom, prenosi TMZ. Tvrde kako su oni već podnijeli zahtjev da ime tvrtke bude njihov zaštitni znak.

– Ako će Mark htjeti kupiti naše ime, nećemo ići ispod 20 milijuna dolara, poručili su osnivači tvrtke Meta PCs za TMZ.

Izdvojeni članak
Facebook, Meta, Mark Zuckerberg

Facebook promijenio ime, već su krenule šale na njihov račun

Iako njihov zahtjev za zaštitnim znakom još nije odobren, navode kako su to napravili prije Facebooka.

– Cijena za ime se čini malo luda, ali morate shvatiti da ćemo se odreći svog imena i s tim novcem morati rebrandirati sve što smo dosad radili, poručili su iz Meta PC-a za TMZ.

I dok se još čeka Zuckerbergova reakcija, Meta PCs na Twitteru je dobio hrpu novih pratitelja, a neizbježne su i šale na Facebookov račun, odnosno na račun Mete.