Pretraga

Facebook promijenio ime, već su krenule šale na njihov račun

A- A+

Mark Zuckerberg objavio je novo ime svoje kompanije, Facebook više nije Facebook, nego se zove Meta. Ovaj potez uslijedio je nakon niza negativnih priča o Facebooku, temeljenih na dokumentima koji su procurili u javnost. I dok je ovo velik korak za Zuckerberga, ljudi na internetu već se naveliko sprdaju s novim nazivom Facebooka.

Foto: Screenshot Meta

Facebook kompanija je promijenila svoje ime u Meta kao dio velikog rebrandiranja. Mark Zuckerberg je u videu, koji traje više od sat vremena, objasnio kako naziv tvrtke označuje novi smjer kojim tvrtka planira krenuti u budućnosti koja uključuje veći doseg kompanije i to izvan društvenih mreža na područja poput virtualne stvarnosti, odnosno stvaranje ‘metaverzuma‘.

‘Metaverzum’ je najlakše objasniti kao virtualni svijet u kojega će korisnici moći ‘uroniti’ u obliku avatara te obavljati sve što inače obavljaju u realnom svijetu, a što je pokazao i Zuckerberg u videu.

– Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti, rekao je Zuckerberg.

Promjena imena kompanije ne odnosi se na promjenu imena same društvene mreže Facebook, već samo na matičnu tvrtku koja ju posjeduje zajedno s Instagramom i Whatsappom. No, korisnici tih društvenih mreža, uključujući i Twitter, već su se počeli sprdati s novim imenom kompanije.