Pretraga

Fotogalerija: Ljudi i životinje

A- A+
U fotografiji nije bitno kakvu fotografsku opremu imaš, jer jedina oprema koja ti je zaista potrebna su srce i talent. Zovem se Lidija Novković, živim u Zagrebu i pohađam Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga. Fotografijom sam se ozbiljnije počela baviti sredinom 2010., nakon što sam pomno odabrala svoj fotoaparat koji me nikada nije iznevjerio – Canon EOS 40D. Uglavnom fotografiram životinje, s finijom linijom u grani fotografije konja koje sam se primila početkom ljeta 2011. i brzo napredovala.

 

Među mnogobrojnim fotografijama imam i one s modelima, no ne volim previše uličnu fotografiju poput zgrada i prolaznika na ulici. Često fotografiram natjecanja poput veslanja, te konjičke sportove. Smatram da još uvijek nisam razvila svoj stil fotografije.

Nagrađivana sam od mnogih hrvatskih i stranih web stranica kao što su Fotosofia, Fotke.hr, Net.hr i deviantART, te sam osvojila prvo mjesto na fotosafariju Zoološkog vrta grada Zagreba. Sudjelovala sam u grupnoj izložbi u prostorijama Info centra za mlade Zagreb (na čijim se zidovima fotografije još uvijek nalaze) u sklopu konferencije Eurocities 2011. na koju sam zbog visoko plasiranih fotografija (od 2. mjesta pa do negdje 4.-5.) i otišla početkom studenog registrirana kao „Mladi fotograf“.

Volim upoznavati ljude koji se nalaze u ovom divnom svijetu fotografije, čuti kritike na svoje radove jer bez njih ne možemo napredovati u pravom smjeru! ? Baš zbog toga registrirana sam na mnoge fotografske web stranice, čitam mnoge časopise o digitalnoj fotografiji te ću se uskoro okušati i u svijetu analogne fotografije.