Pretraga

[FOTOGALERIJA] Ovako su muškarci upozoravali na opasnost ženskih prava

A- A+

Poznato je da prava žena koja danas imamo nisu postojala oduvijek i da su se žene za njih morale izboriti. Sufražetkinje su imale važnu ulogu u borbi za prava žena, no pokret se isprva nije podržavao, bar što se muškaraca tiče. U nastavku pogledajte propagandne postere i razglednice iz razdoblja od 1900. do 1914. godine, u kojima su muškarci ukazali na opasnost borbe za prava žena.

dangerousminds.net

Borba za prava žena u svojim se početcima nije dobro prihvaćala, a mnogi su muškarci u rodnoj ravnopravnosti vidjeli opasnost. Pokret sufražetkinja koji je u borbi za prava žena imao važnu ulogu muškarci su doživljavali kao prijetnju, a u fotogaleriji pogledajte propagandne postere i razglednice iz razdoblja od 1900. do 1914. godine, u kojima su muškarci ukazali na opasnost borbe za prava žena, prenosi dangerousminds.net.

Izdvojeni članak

Feminizam po prvi put srednjoškolski predmet

Žene su u svojoj dugotrajnoj borbi za ravnopravnost prolazile brojne zapreke, a u toj su borbi važnu ulogu imale sufražetkinje. Svojim su metodama direktne akcije izazivale veliku pažnju, ali također i kontroverze. Da njihov put nije bio lagan, dokazuju i propagandni posteri i razglednice iz razdoblja od 1900. do 1914. godine, u kojima je vidljiv stav tadašnjih muškaraca o rodnoj ravnopravnosti. A kakve su poruke slali tadašnji muškarci te kako su izražavali svoj stav o feminizmu, pogledajte u fotogaleriji.