Pretraga

Fotografiju dana National Geographica napravila 18-godišnja Kninjanka

A- A+

Kada je pred nekoliko tjedana mlada Sara učitala svoju fotografiju na stranicu National Geographica, nije ni slutila da bi se istoj samo par dana poslije mogao diviti čitav svijet. Njena fotografija ne samo da je bila objavljena, već ju je National Geographic proglasio fotografijom dana.

Raj na zemlji/foto: Sara Filipa Delić

Sara Filipa Delić ima samo 18 godina i vrlo je skromna djevojka. Unatoč činjenici da je njena fotografija objavljena na National Geographic-u i tako obišla svijet, a njeni profili na društvenim mrežama prepuni su prekrasnih fotografija, ona se još uvijek ne usuđuje nazivati fotografom.

Od malih nogu bila je zainteresirana za fotografiju

Izdvojeni članak

Nova-stara kraljica FDM-a: Srednjoškolka Lili Zaneta obranila titulu najbolje mlade fotografkinje

Ljubav prema fotografiji rodila se kada je Sara još bila malena djevojčica, a uz podršku roditelja danas je tu gdje jest

– Moja ljubav prema fotografiji rasla je još od malih nogu, zahvaljujući tati koji je također ljubitelj fotografije i mami koja me u tome podupirala. Sve je krenulo malo ozbiljnije kad sam rekla da ću si kupiti profesionalni aparat i zaradom od njega otplatiti si put u Afriku, radosno se prisjeća Sara.

Dodaje kako je s 14 godina tako zaradila svoj prvi džeparac, a hobi se malo po malo razvijao.

– Malo po malo hobi se razvijao i došla sam do opreme koju sada koristim. Nadam se da ću moći i dalje ulagati u to. Fotografija je trenutno moj hobi koji mi osigurava džeparac, ali jednoga se dana nadam i fotografskoj karijeri, kaže nam ova talentirana djevojka.

Fotografija ‘Raj na zemlji’ koju je National Geographic proglasio fotografijom dana nastala je u Poljskoj, na jezeru Morskie oko, za vrijeme kada je Sara tamo bila na Erasmus razmjeni.

– Fotka je nastala u žurbi jer smo frendica i ja zaostajale za ostalima. Stala sam i sačekala dok se sklone ljudi s tog mjesta, i uslikala brzinski iz tri, četiri kuta, prisjeća se Sara.

Nije se nadala tolikom uspjehu fotografije

Izdvojeni članak

6. Foto dani mladih u Karlovcu: Prijave u tijeku

Pred dva se tjedna Sara ulogirala u svoj profil na National Geographicu, te je odlučila tamo učitati svoju fotografiju, ne nadajući se nečemu ovako velikom. Kaže kako se šokirala kad je vidjela da je njena fotografija odabrana za fotografiju dana.

– Učitala sam tu fotografiju čisto onako da ju postavim tamo, nije bilo nikakvog natječaja, niti sam se čemu nadala. Ono što je uslijedilo prije neki dan, za mene je bio šok, ali ne bih to nazvala ponosom jer stvarno nisam ponosna na svoj rad, skromno kaže Sara.

Dodala je i kako je fotografija nešto u čemu uživa te je to način na koji želi prikazati drugima svoj pogled na okolinu. Ne očekuje divljenje jer, kaže ona, o ukusima se ne raspravlja.

– Sretna jesam, i premda to nije velika stvar, poticaj mi je za dalje, kaže Sara i dodaje kako je na svemu zahvalna Bogu.

U budućnosti se želi nastaviti baviti fotografijom te se nada da će upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu i to smjer Snimanje.

– Kako na Akademiji primaju samo 8 studenata, ne očekujem puno i ne nadam se previše. Pokušat ću svakako no, ako i ne uspijem, nastavit ću dalje, zaključila je Sara.

Ne sumnjamo kako će ova mlada fotografkinja uspjeti ostvariti planirano i jednoga dana postati možda neka nova Annie Leibovitz. Uostalom, prosudite sami, neke od njenih radova možete vidjeti na Sarinoj Facebook stranici, kao i na njenom Instagram profilu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap