Pretraga

Pa je li moguće? Whatsapp će konačno popraviti stvar koja je godinama živcirala korisnike

A- A+

WhatsApp je najpopularnija platforma za dopisivanje, ali kad su slike i fotografije u pitanju je, ruku na srce, koma. Jednostavno uništava kvalitetu poslane datoteke. No, to bi se uskoro moglo promijeniti. WhatsApp upravo među dijelom korisnika testira slanje slika i fotografija u izvornoj kvaliteti.

whatsapp aplikacija na mobitelu

Foto: Unsplash

S oko 2 milijarde korisnika WhatsApp je nedvojbeno najpopularnija platforma za dopisivanje na svijetu. Ono što je nekada, davnih dana, bila SMS poruka ili danonoćno tipkanje preko MSN-a, danas je preuzeo WhatsApp.

No, unatoč svojoj popularnosti, neke stvari na toj platformi nikada nisu funkcionirale onako kako bi korisnici željeli. Jedna od njih su slike i fotografije. Sad već i vrapci na grani znaju da kad nekome šalješ fotke, osim ako želiš pikseliziranu verziju koja izgleda kao da je napravljena mobitelom s početka stoljeća, ne šalješ ih preko WhatsAppa.

Rade na promjenama

Toga su svjesni i u tvrtki Meta, točnije u sektoru koji se bavi ovom platformom za dopisivanje. Kako piše WABetaInfo, portal koji ažurno prati sve novosti na platformi već kada se pojave u testnoj fazi, WhatsApp bi se u pogledu slanja fotografija mogao dosta promijeniti.

U nedavnoj nadogradnji WhatsApp je testirao fotografije visoke rezolucije, no prema pisanju spomenutog portala, to i dalje ne bi riješilo problem, jer fotke ne bi bile u originalnoj kvaliteti. Zbog toga su u najnovijoj testnoj inačici uveli mogućnost slanja fotografija i slika u izvornoj kvaliteti i rezoluciji.

Izdvojeni članak
whatsapp

WhatsApp konačno uveo opciju koja nam svima treba, provjerite kako ju možete aktivirati

Posebna postavka za fotke

WhatsApp će to učiniti preko posebne postavke gdje ćete, prilikom slanja fotografija, kao korisnik moći odabrati kvalitetu fotke koju šaljete. Zahvaljujući ovoj značajki, piše WABetaInfo, konačno ćemo moći slati fotografije u originalnoj kvaliteti.

Ova je opcija trenutno dostupna samo testerima, i to na Android uređajima, a u širu će komercijalnu upotrebu, piše ovaj portal, ući tijekom neke od budućih nadogradnji platforme WhatsApp. Točan datum još se ne zna, no očekuje se da bi to moglo biti u skorijoj budućnosti.