Pretraga

Ganuta čitateljica uputila pismo pohvale vozaču autobusa

A- A+

Dok po zagrebačkim ulicama, tramvajima ili autobusima možete čuti samo prigovore i viku na ZET-ove vozače, u Dubrovniku je, pak, priča malo drugačija. Ganuta čitateljica DuLista odlučila je uputiti pismo pohvale vozaču Libertas Dubrovnik autobusa koji je svojim činom dirnuo u srce sve putnike koji su se tada zatekli u vozilu.

www.libertasdubrovnik.hr

Svi smo bili svjedoci, ili znamo nekoga tko se našao u priči u kojoj su glavni negativci bili vozači javnog prijevoza, a u nekim slučajevima do incidenta dovede i ponašanje samih putnika. No u posljednje vrijeme skoro da i ne možemo naići na pohvalu upućenu ZET-ovu vozaču ili, pak, zaposlenicima u javnom prijevozu nekog drugog hrvatskog grada. U moru prigovora, žalbi i prijetnji, našla se jedna čitateljica DuLista koja je odlučila javno pohvaliti vozača Libertas Dubrovnik autobusa.

Izdvojeni članak

ZET će osim putnika bez karte kažnjavati i one koji jedu u vozilima

Pismo ganute čitateljice prenosimo u cijelosti:

‘U zadnje vrijeme često čitamo pokude na vozače Libertasovih autobusa, evo ja bih htjela ovim putem ispričati nešto što me duboko dirnulo i to podijeliti s vama.

U današnje vrijeme, kad svi nekamo žurimo, nestrpljivi smo, neljubazni, nervozni, našla se jedna plemenita duša, točnije jedan vozač, ‘ajmo reći srednjih godina, koji je svojim plemenitim činom dirnuo ne samo mene nego sve nas koji smo bili u tom autobusu. Autobus je krenuo s Pila i kod pošte na Pilama na obilježenom pješačkom prijelazu jedan jako stari gospodin sa štakom u ruci mahao je u nadi da će mu se autobus zaustaviti, ne samo kako bi on prešao preko ceste nego da se i poveze jednu stanicu, točnije do stare bolnice. Ugledavši tog gospodina vozač je zaustavio autobus, izašao iz njega te pomogao gospodinu koji se puževim korakom kretao preko ceste. Potom mu je ‘spustio’ autobus da mu skalin bude niži kako bi gospodin može lakše ući. Cijelo to vrijeme držao ga je pod ruku i strpljivo mu pomagao. Došavši do doma umirovljenika, zaustavio je autobus uhvatio gospodina pod ruku i dok su drugi nestrpljivo već pomalo pravili kolonu i pomogao mu prijeći cestu. Svojim činom pokazao je ništa drugo nego ogromnu ljubav. Smatram da takve ljude treba javno pohvaliti.’