Pretraga

Autobusna linija za studente promijenila svoju trasu, već od danas prometuje drugačije

A- A+

Prije nekoliko godina u Splitu je uvedena posebna autobusna linija za studente koja ih prevozi od Kampusa do Spinuta. Od ove srijede ta linija mijenja svoju trasu, a koristit će i novo autobusno stajalište.

Ilustracija: Unsplash

Studentska linija Kampus-Spinut od ove srijede prometovat će izmijenjenom trasom, javljaju sa Sveučilišta u Splitu. Riječ je o, podsjetimo, besplatnoj prometnoj liniji koja je u Splitu uvedena prije tri godine, sporazumom između Sveučilišta i tvrtke Promet.

Prema novom prometnom režimu, studentska linija će prometovati tako da se autobusi koji polaze s Kampusa (autobusno stajalište ispod nadvožnjaka u Ulici Matice Hrvatske) zaustavljaju i na Kopilici. Linija se kreće sljedećim prometnicama: Matice Hrvatske (Kampus) – Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Put Stinica – Kopilica – Put Stinica – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska – Spinut.

Izdvojeni članak

Brže do faksa: Stiže besplatna linija koja će studentima olakšati život

– Studentska linija pri polasku s Kampusa koristit će novo autobusno stajalište koje se nalazi sa sjeverne strane zgrade Sveučilišnog odjela za stručne studije u Kopilici, čime će uvelike biti olakšano korištenje ove linije i studentima Odjela, priopćili su sa Sveučilišta.

Trasa sa Spinuta do Kampusa i dalje prometuje sljedećim prometnicama: Spinut – Matoševa – Domovinskog rata – Vukovarska – Bruna Bušića – Matice Hrvatske (Kampus – autobusno stajalište ispod nadvožnjaka). Pravo na korištenje ove linije, podsjećaju sa Sveučilišta, imaju isključivo studenti uz predočenje ‘iksice’ ili pokazne karte.