Pretraga

Glupi i pogrešni stereotipi o curama

A- A+

Kojoj god da skupini društva pripadate o vama će postojati neki stereotipi. Gotovo nijedna grupa ljudi nije cijepljena od stereotipa, pa tako i svaki spol ima svoje. Stereotipne razlike među spolovima najviše zabavljaju javnost, no većina ipak nije istinita. Danas donosimo najčešće pogrešne predrasude o ženama.

Stereotipi vladaju našim mišljenjima više nego što smo svjesni, a oni između muškaraca i žena pogotovo nas zabavljaju. Iako će predrasuda uvijek biti, ne mora značiti da su one uvijek istinite. Većinom su pogrešne, pa čak i glupe. Donosimo najčešće stereotipe o ženama koje nemaju veze s istinom.

Izdvojeni članak

Što žene otkrivaju govorom tijela

Cure nonstop plaču

Istina, cure ponekad zaplaču i osjetljivije su od jačeg spola, no to ne znači da su konstantno zaglavljene u balonu emocija. Neke djevojke su osjetljivije od ostalih, no to je vjerojatno tako zbog hormona koji su u mladoj dobi izvan kontrole. Također, postoji mnogo muškaraca koji plaču, samo što to nijedan neće priznati.

Cure nikada ne misle na seks

Ovo je toliko naivno vjerovanje da je to jednostavno nevjerojatno. Djevojke misle na seks jednako kao što to čine i mladići, a to što ne pričaju stalno o njemu ne znači da u svojoj glavi ne razvijaju maštovite fantazije.

Žene stalno vise na telefonu

Danas su svi na mobitelima 24 sata dnevno, što znači da to nije ono što ‘samo cure rade’. To rade svi ljudi. Nažalost.

Čoporativni odlazak u toalet

Žene su sasvim sposobne same otići u toalet bez da ih slijedi čopor frendica. Ako i idu u toalet zajedno, vjerojatno postoji i neki razlog za to.

Izdvojeni članak

Bolne točke većine muškaraca

Djevojke mrze sve druge cure

To što su rođene s ženskim spolnim organom ne znači da automatski mrze sve druge osobe rođene s tim istim organom. Postoje zločeste cure, kao što postoje i zločesti dečki. Djevojke nemaju instinktivnu želju da mrze neku drugu pripadnicu istog spola.

Treba im vječnost da se spreme za izlazak iz kuće

Naravno, postoje primjerci kojima spremanje za izlazak iz kuće traje satima, no to nije norma. Većina cura može se brzo spremiti, a također postoje i dečki koji se uređuju duže nego mnoge cure.

Uvijek nose šminku

To također nije istina, jer ne nosi svaka cura šminku na licu. Čak i one koje vidite da nose make up, ne nose ga uvijek i gdje god se nalaze. Osim toga, ako neka od njih i želi, zašto je to problem?

Cure vole biti u središtu pažnje

Nisu baš sve cure hihotave i glasne individue koje moraju biti u centru pozornosti. Neke od njih vole pažnju jer su ekstrovertirane osobe čiji je to dio osobnosti. Tome nije razlog činjenica da su ženskog spola. Također, postoje i povučene cure, koje vjerojatno radi ekstremno glasnih niste primijetili.