Pretraga

12 cura koje imaš na Facebooku

A- A+

Što nije bilo na Facebooku, nije se dogodilo. Tko nema Facebook ne postoji. A čak i da postoji, ne bi se s njima družili. Svi na Facebooku imaju neke cure. Evo 12 cura koje svi imamo na Facebooku.
P.S. Bit će i o dečkima, nismo seksisti.

Flickr; Faylyne

Izdvojeni članak

[Dnevnik brucoša] O curama

Ona koja se udala

S njom si išao u osnovnu/srednju školu. Nikad si niste bili dobri. Zapravo, da te netko traži da kažeš tri rečenice o njoj, ne bi ti bilo lako. U školi je nosila ružne Reebok tenisice i istu torbu četiri godine. Vezala je kosu u rep. U očima je nosila neku tupu tugu. Situacija doma nije bila baš najbolja. Realno, ako nije bila prisutna u istoj prostoriji kao i ti, nisi mislio o njoj. I onda si samo jedan dan vidio nepoznato prezime na news feedu. Klink na profil. Udala se za nekog lika iz svog sela. 9/10 puta lik ima ili plave pramenove ili naušnicu na uhu. 10/10 puta ona doda Ex na prezime.

Yolača

Yolača se rađa kada cura treći put upiše treću godinu ekonomije, i nije joj bed zbog toga. Stanje životnog limba, u kojoj se hrani na račun tate, a pije na račun presvučenih radnika komunalnog poduzeća čini se kao da će trajati vječno. U stvarnosti će trajati dok joj gazda birtije ne napravi bebu. Ali Yolača to ne zna. Na Facebooku ćete ju prepoznati po slikama na kojima pozira u Bershka haljinicama od umjetnih materijala na cuganju prije izlaska kod nekog doma. Namještaj u pozadini na sebi ima nešto heklano. I po postu severina-prijateljice.mp3 na kojemu tagira tri druge Yolače.

Mlada mama

Desilo se, jebiga.Tate uglavnom nema. Ili bar nije prominentan na Facebooku. Mlada mama ima godina kao i ti, ali vi više niste u istoj kategoriji. Ti imaš vremena da dvadeset minuta razmišljaš dal’ je ok da jedeš kruh star 4 dana ako samo otkineš dio koji se upljesnivio. Ona se brine o drugom živom biću. I želi da to znaš. Zato će te bombardirati sa slikama svog ljubičastog musavog djeteta, statusima u kojima će prenositi prve rečenice svog malog zlata (najčešće u stilu mama nemoj me slikat) i lajkat sve stranice koje imaju veze s bebama i pelenama. Slike su u početku dosta lajkane, al nakon devetog mjeseca svima počne ić na kurac osim svojoj tetki iz Australije koja joj ostavlja komentare na grbavom hrvatskom.

Izdvojeni članak

Glupi i pogrešni stereotipi o curama

Ona koja brije da je modna blogerica

I s njom si išao u srednju i bila je onako, ok cura. Mislim ono, basic, ništa posebno, ima dečka već šest godina, uvijek ima zadaću napisanu, nije ti se obraćala k’o govnu. Nemaš ništa protiv. I onda se dogodilo da napravi Instagram i da ju uprati prva osoba koju ne poznaje u stvarnom svijetu, i sve ode u kurac. Ljudi koje ima na Facebooku odjednom više nisu prijatelji nego publika. Sad idu slike ispred kuće (fasada boje breskve) u tri različita outfita, na kojima navodi gdje navodi šta je kupila u Zari a šta u HM-u. Dečko i pas se isto pojavljuju tu i tamo kao statisti, oboje s istim izrazom nelagode na licu. Nekad radi yogu, nekad jede jogurt i borovnice za doručak. Ako je baš zadesi nesreća da ima neku frendicu koja radi na modnom blogu i u nedostatku inspiracije napravi tekst o njoj, psihoza doseže vrhunac.

Ona koja ima frendicu/frenda koji se bavi fotografijom

Ova cura nije posebna ni po čemu. Ne ozbiljno. U njenom karakteru, životu i fizičkoj pojavi nema ništa interesantno. Imaš ju na fejsu slučajno. Kćer je od mamine frendice il tako nešto rendom. Al eto slučajno joj je netko blizak fotograf amater i jebiga. Svaki drugi dan nova profila. Ona pije kavu i gleda u daljinu  kroz prozor (crno bijelo). Ona hoda parkom i gleda pod s rukama u džepu. Ona pali cigaretu iz profila. Ona se smije zatvorenih očiju. Hide.

Ona koja ima dečka

Ona ima dečka. I to je to. To je sve što ti znaš o njenom životu. to je sve što ona želi da ti znaš o njenom životu. Slika kako se drže za ruke. Slika njih dvoje u kariranim košuljama. Slika kako se ljube na vjenčanju od njene sestrične. Njih dvoje na plaži u Crikvenici za kaver. Lik je neki paćenik koji ne zna za bolje. Njemu je to valjda normalno. Siguran si da se ne seksaju.

Izdvojeni članak

42 stvari koje možeš reći mami kad ti nađe cigarete u sobi

Ona koja je prekinula s dečkom

Ima kaver Helen Bonham Carter iz Fight Cluba- ‘ Suddenly I felt nothing’ i neku stvar od Rozge s B strane albuma u kojoj pjeva kako je ostavljena. Frendice su joj jako angažirane u komentarima. Profilna u teškim zemljanim tonovima. Brineš se malo za nju.

Ona koja brije na crkvu

Nikad ne bi rekao. Po svemu ostalome izgleda skroz normalno. Ide van, ima prijatelje, oblači se jako normcore. Nema ništa posebno. Ali svaka tri dana za status ima forvardušu o ljubavi Kristovoj. Među albumima slike s hodočašća udruge mladih katolika u Međugorje. Često nosi bijele široke košulje. Volontira s djecom s posebnim potrebama. Slika s obitelji daje za pravo da sumnjaš u obiteljsko nasilje.

Ona koja brije na pse

Psi su jebeni. Realno, jedna od boljih stvari na svijetu. Al daj ajde. Šta je previše, previše je. Dijeli slike svakog izgubljenog psa na kojeg naleti. Doma ima nekog prastarog maltezera koji vuče tumor po podu i više ne hoda nego puže. Profilna obavezno s tim psom. Caption ‘Ljubav najveća’ i tri srca. Ako pas umre svaka tri mjeseca ide njegova stara slika uz caption ‘RIP Medo, 2004-2016’.

Izdvojeni članak

Evo zašto kovrčave cure na prvu doživljavamo ‘dobricama’

Live. Laugh. Love.

Osoba iznimno krhke psihe. Profil joj je pun cvijeća, psića, ljubavi, smijeha, prijatelja, obiteljske idile, dekorirane hrane, inspirativnih životnih priča. Iznutra je preplašena, iskompleksirana, slaba. Potrebna joj je konstantna pozivna afirmacija.Od drugih i od sebe same. Ima strašnu moć autohipnoze. Na najmanju prepreku u životu puca i plače. Najdraži film the Notebook. Najdraži glazbenik Gibonni.

Ona koja površno brije na politiku

Ova cura nije jako pametna, al nije sad baš ni glupa. Manje više je na pravoj strani, ali ne zna točno objasniti zašto. Dijeli kolumne od Dežulovića i Tomića. Lajka karikature i stripove. Al da sad baš mora objasniti zašto, mucala bi i baljezgala idiotarije.

Ona koja želi spasiti svijet

Ona je zabrinuta. Ona ima kaver na arapskom. Ona piše za libelu. Ona ide na utakmice azilantskog nogometnog kluba. Ona je protiv. Protiv bušenja Jadrana. Protiv uništavanja stare gradske jezgre. Protiv u ime obitelji. Ona ne priča. Ona djeluje. Ona je članice neke internacionale udruge mladih aktivista. Nju su uhitili u Belgiji. Ona kuha vegetarijanski grah u dvorištu skvota. Ona sluša dosadnu muziku. Dosadniju od tvoje muzike. Ona želi da ti to znaš. Ona je bolja od tebe. Jel znaš to? Jesi čuo to? Za nju?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap