Pretraga

Gotovo 30 tisuća čitatelja odgovorilo nam je za koga će glasati u nedjelju na izborima

A- A+

Prvi krug predsjedničkih izbora održava se ove nedjelje, 22.12. Na njima pravo glasa imaju svi punoljetni građani. Pitali smo naše čitatelje za koga će oni glasati, a na anketu nam je u trenutku pisanja odgovorilo njih 29.583.

montaža: srednja.hr

Pitali smo naše čitatelje za koga će glasati na predsjedničkim izborima. Na anketu nam je u trenutku pisanja ovog teksta odgovorilo njih 29.583.

Izdvojeni članak

Pitali smo studente što misle o predsjedničkim izborima i kandidatima: Neki znaju sve, a neki ne znaju ni kad su

Kod nas (a očito je to slučaj među mladima), borbu vode Miroslav Škoro i Ivan Pernar. Škoro tako ima 22,32%, a Pernar 21,27% glasova.

Treći na redu je Mislav Kolakušić s 14,08%, potom Zoran Milanović s 12,32%, a za Kolindu Grabar-Kitarović glasat će tek 8,17% naših čitatelja. Za Darija Juričana (Milana Bandića) glasat će više od 5% njih, a možete vidjeti i koliko posto naših čitatelja daje glas svim ostalim kandidatima pojedinačno.

Neodlučnih je nešto više od 3%, na izbore neće izaći nešto 2,61% onih koji su glasali u anketi. Nismo zaboravili ni da su neki naši čitatelji još maloljetni, pa je 4% njih u anketi reklo da nema pravo glasa.