Pretraga

Grad s najviše mladih nezaposlenih svima njima daje ‘uskrsnice’

A- A+

Nezaposleni Splićani, koji su s takvim statusom dočekali božićne blagdane, neće bez ičega dočekati i uskršnje. Naime Grad svim spomenutim osobama dodjeljuje bon u ukupnoj vrijednosti od 300 kuna, koji do 14. ožujka mogu preuzeti u prostorima Gradskih kotara i Mjesnih odbora, prema adresi stanovanja. Jednokratnu pomoć u vidu bonova dobivaju svi Splićani s uvjetom da su bili nezaposleni do prvog prosinca, a u naslovu smo naglasili mladi, budući da županija, kojoj je Split sjedište, već nekoliko mjeseci ima daleko najveći broj nezaposlenih do 24 godine. U siječnju ih je bilo 9043. Inače od svih 21 županije, Splitsko-dalmatinska, predvodi Hrvatsku u apsolutnom broju nezaposlenih. Tako da vjerujemo da će one s prebivalištem u Splitu, razveseliti barem ova jednokratna pomoć.

Foto: Tina Štambuk

Splićani koji su božićne blagdane dočekali kao nezaposleni, Uskrs mogu dočekati s barem jednokratnom poticajem, u vidu bonova. Oni se do 14. ožujka mogu podići u prostorima Gradskih kotara i Mjesnih odbora, prema adresi stanovanja, piše infozona.hr. Ukupna vrijednost dva bona je 300 kuna. Jedan je ‘uskrsnica’, a drugi je ‘božićnica’, ali ona nikada dobivena, za 2013.

Izdvojeni članak

U najgoroj situaciju po broju profesora su studenti splitskog Sveučilišta

Barem mala utjeha, građanima sjedišta najugroženije županije

Splitsko-dalmatinska županija mjesecima već crnilo hrvatske burze rada predvodi s najvećim apsolutnim brojem nezaposlenih. U siječnju ih je bilo ukupno 51, 087, što čini čak 13,5 posto ukupne strukture nezaposlenih Lijepe naše.

Nažalost županija, kojoj je Split sjedište, ima i daleko najveći broj nezaposlenih do 24 godine. U prosincu 2013. u ovoj skupini bilo je 8965 stanovnika Splitsko-dalmatinske županije. U siječnju ih je 9043, što je zapravo svaki osmi nezaposleni Hrvat, ispod 24 godine.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj najviše rade i najbolje žive – Dalmatinci

Dokumentacija potrebna za preuzimanje bonova

Kao što je već naglašeno u prethodnim paragrafima, bonovi se preuzimaju u prostorima Gradskih kotara i Mjesnih odbora i to svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

Prilikom preuzimanja bonova, nezaposlena osoba na uvid mora dati važeću osobnu iskaznicu te uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Split da je bila prijavljena kao nezaposlena do 1. prosinca prošle godine.

U slučaju da nezaposlena osoba zbog bolesti ili drugog razloga nije u mogućnosti sama preuzeti bonove, to može učiniti druga osoba uz predočenje uvjerenja i osobne iskaznice nezaposlene osobe te predočenje svoje osobne iskaznice, prenosi spomenuti izvor.