Pretraga

Grad Zagreb raspisao je natječaj za 695 stipendija: Studentima 3.800, učenicima 2.700 kuna mjesečno

A- A+

Školska godina započela je prije mjesec dana, a nova akademska službeno počinje 1. listopada. Razdoblje je ovo u kojemu se otvaraju brojni natječaji za stipendije, a deset natječaja otvorio je i Grad Zagreb. Kroz njih se učenicima i studentima prve godine dodjeljuju stipendije u pet kategorija.

Foto: Srednja.hr

Grad Zagreb ovog je petka raspisao natječaje za stipendije učenicima i studentima prve godine. Ukupno je otvoreno deset natječaja kroz koje se stipendije dodjeljuju u pet kategorija. U prošloj godini iznosi su unificirani za sve kategorije – stipendija za studente iznosi 3.800 kuna mjesečno, a za učenike 2.700 kuna mjesečno.

Broj stipendija u ovoj školskoj i akademskoj godini je 695. Za izvrsnost će biti dodijeljeno 220 stipendija, od čega 180 učenicima i 40 studentima, za slabiji socio-ekonomski status 100, odnosno 80 učenicima i 20 studentima, za deficitarna zanimanja 199, od čega 179 učenicima i 20 studentima, zatim 82 osobama s invaliditetom, od čega 70 učenicima i 12 studentima te 94 pripadnicima romske nacionalne manjine – 90 učenicima i četiri studentima.

Rok za prijavu na sve natječaje otvoren je do 31. listopada. Uvjeti se razlikuju ovisno o kategoriji u kojoj se učenici i studenti prijavljuju, a sve ih možete vidjeti u dokumentima u nastavku. Svi obrasci za prijavu nalaze se ovdje. Napomena: u nastavku su po dva su dokumenta u svakoj kategoriji stipendija – prvi je natječaj za učenike, a drugi za studente. Ako vam natječaji u nastavku nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Stipendija za izvrsnost

Stipendija za slabiji socio-ekonomski status


Stipendija za deficitarna zanimanja

Stipendija za osobe s invaliditetom

Stipendija za pripadnike romske manjine