Pretraga

Norijada u Zagrebu i ove godine će razveseliti maturante: Ovo je plan i program

A- A+

Norijada na Bundeku i ove godine će omogućiti maturantima proslavu svojih srednjoškolskih dana. Kao i ranijih godina, organizirana je i povorka maturanata s Trga bana Jelačića uz pratnju policije. Gradska vlast je poručila da će po završetku programa u 20 sati biti pojačani promet javnim prijevozom radi povratka maturanata kući. Na norijadi će nastupati između ostalih i Bore Balboa, Peki, Baks i drugi.

majica maturanta s natpisom 'nekad smo bili gore, nekad smo bili dolje, al uvijek smo gurali'

Foto: srednja.hr

Maturanti u Zagrebu i ove godine će proslaviti kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja uz dobru staru Norijadu. Kao i do sada, organizaciju proslave 24. svibnja organizirao je Grad Zagreb.

Program u petak na Bundeku službeno počinje u 13 sati pa sve do 20 sati. S Trga bana Jelačića, povorka prema Bundeku kreće točno u podne. Uz pratnju ekipe hitne pomoći, prometne policije i zaštitara, povorka će se kretati rutom: Trg bana Jelačića – Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek.

Izdvojeni članak
Norijada 2022. u Zagrebu, maturanti prolaze Miramarskom

Bliži se posljednje zvono za maturante: Ovih 8 stvari trebate napraviti u tjednu prije mature

– Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program. Program započinje u 13.00 sati, a završit će u 20.00 sati. Voditelj programa bit će animator Marko Petar Orešković. U bogatom glazbenom programu sudjelovat će Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut, pozvali su iz Grada Zagreba.

Naglasili su i da će policijske, vatrogasne, zaštitarske i hitne službe dežurati i tijekom same manifestacije na Bundeku. Na kraju programa Dana zagrebačkih maturanata, javni prijevoz će biti pojačan radi povratka maturanata kući.