Pretraga

Građanka Europe: Martina (29) velikom akcijom razveselila najmlađe na područjima pogođenim poplavom

A- A+

Građanka Europe i osnivačica udruge HelpBalkans Martina Čuljak novom je akcijom uljepšala blagdane najmlađima s prostora pogođenih poplavom. Rođena Gunjanka organizirala je akciju darivanja božićnih poklona u suradnji s Helen Doron školama, a radi se o poklonima koje su djeca izrađivala za drugu djecu. Učenicima OŠ Antun i Stjepan Radić Gunja i Rajevo Selo isporučeno je oko 400 poklona čime su ih iznenadili te im uljepšali nadolazeće blagdane.

Rođena Gunjanka Martina Čuljak, koja je proglašena građankom Europe, odlučila je sa svojom udrugom HelpBalkans uljepšati Božić najmlađim žrtvama nedavnih poplava koje su pogodile područja Lijepe naše.

Izdvojeni članak

Slavonski studenti velikom humanitarkom pomažu siromašnoj obitelji iz Gunje

Posljednja akcija koju je Martinina udruga provela u suradnji s Helen Doron školama jest božićno darivanje djece u Gunji i Rajevu selu, a u akciji su sudjelovali gradovi Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeka, Zagreb i Osijek. 

Kako nam je 29-godišnja Martina otkrila, ukupno je 400-ak poklona isporučeno djeci u OŠ Antun i Stjepan Radić Gunja i Rajevo Selo. Pokloni su prikupljeni na centralnu lokaciju u Zagrebu, a isporuka i raspodjela provedena je kroz subotu, 20. prosinca.

– Djeca su bila presretna, pogotovo jer smo im rekli da su darove pripremili njihovi mali prijatelji iz drugih gradova i da je sadržaj svakog poklona nama nepoznat kao i njima jedno iznenađenje, istaknula je Martina Čuljak, čiji je humanitarni rad prepoznala i Europska unija proglasivši je građankom Europe.

Za kraj je dodala kako ova akcija simbolizira i princip rada udruge HelpBalkans, a isti se ogleda u maksimalnoj personalizaciji te direktnim donacijama.