Pretraga

Hoćemo li u školama učiti da je homoseksualnost bolest?

A- A+

Udruga Protagora upozorila je na problematične vrijednosti koje nudi GROZD-ov program spolnog odgoja. Smatraju da je on još jedan oblik katoličke indoktrinacije u javne škole.

danieljb.deviantart.com

U priopćenju naslovljenom “Jesu li Klepetan i Malena katolici i čime i kome prijeti Ladislav Iličić?Protagora je istaknula nedostatke programa, a posebno su se osvrnuli na izjavu predsjednika GROZD-a Ladislava Ilčića. Naime, Ilčić je jučer u programu Radija 101 izjavio da “oni neće dopustiti da se učenike u školama uči kako popuštati animalnim instinktima!” Također je kritizirao ostale programe spolnog odgoja u kojima je zastupljena homoseksualna propaganda i štetnih rodnih ideologija. 

U Udruzi Protagora su se pitali “hoće li se prijetnja programa GROZD obistiniti pa će svi učenici u javnim školama učiti znanstvene činjenice da je homoseksualnost bolest, a masturbacija i seks kojem nije svrha reprodukcija podlijeganje animalnom diktatu hormona u pubertetu“.

Protagora je istaknula da je program ipak metodički dobar, ali da su sporne te vrijednosti koje on nameće.

Nadaju se da će MZOS donjeti odluku o vrsti seksualnog odgoja koja će biti u skladu s demokratskim i europskim principima. Treba naglasiti da je Republika Hrvatska po Ustavu sekularna država. Kao takva, odluke koje donosi trebaju biti neovisne o željama i stajalištima Crkve.

Hoće li i ovaj put država popustit crkvenim interesima ili se će sjetiti zaviriti u zakone prije donošenja odluke, tek ćemo vidjeti. Očigledno je da priča o uvođenju spolnog ili zdravstvenog programa neće tako skoro završiti.