Pretraga

Hrvat i Rus osmislili online burzu aktivnih poslovnih ponuda

A- A+

Freelancerska scena u Hrvatskoj tek je u razvoju, no uskoro bi trebala zaživjeti u punom sjaju zahvaljujući mladom Matiji Raosu te Andreyu Shtylenku. Budući da su do sada slobodni djelatnici pronalazili posao samo zahvaljujući vlastitim kontaktima, vezama ili preporukama prijašnjih klijenata, spomenuti dvojac je napravio platformu na kojoj će freelanceri lakše pronaći posao, ali i poslodavci profesionalne i kompetentne radnike. Portal Freelancer.hr će krenuti sredinom mjeseca, a funkcionirat će kao burza aktivnih poslovnih ponuda.

www.free-press-release.com

Mladi poduzetnici Matija Raos iz Hrvatske te Andrey Shtylenko iz Rusije napravili su servis za pronalazak nezavisnih radnika koji će zaživjeti sredinom mjeseca. Zahvaljujući njihovu portalu Freelancer.hr uskoro će slobodni djelatnici pronalaziti posao na jednostavan i brz način, a ne se oslanjati isključivo na vlastite kontakte, veze ili preporuke prijašnjih klijenata, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Locos: Zbog loše organiziranog maturalca osmislili servis za putovanja

Vrlo lako do posla

– Cilj stranice je stvoriti platformu na kojoj freelanceri mogu pronaći posao i poslovne ponude, a tvrtke mogu na jednostavan način doći do visoko profesionalnih i kompetentnih radnika, izjavio je Andrey iz poslovnog inkubatora Studio Antar za Jutarnji list.

Freelancer.hr je dizajniran tako da odgovara slobodnim djelatnicima, ali i tvrtkama koje ih trebaju. Freelanceri će nakon registracije uploadati svoj životopis i portfolio te pregledavati razvoj poslova za koje su se prijavili. Slobodnjak može odaberati maksimalno pet kategorija djelatnosti te redovito dobivati novosti sa stranice.

Dva načina korištenja za poslodavce

Postoje dva načina na koja će poslodavci moći koristiti web stranicu. Jedan je da postave poslovnu ponudu te puste freelancere da se nadmeću, a drugi je da samostalno pregledavaju životopise djelatnika te odaberu onoga koji je najbolji za njihov posao.

Na ovom portalu tvrtke će ocjenjivati djelatnike nakon obavljenog posla kako bi drugima olakšali prilikom provjeravanja kompetencije i referenci freelancera.

Ideja nastala zbog vlastitog iskustva

Raos je voditelj Croworking Croatia, hrvatske nacionalne coworking zajednice, unutar koje su razmišljali o pokretanju slične platforme od samog početka, stoga je prema njemu Freelancer.hr logičan nastavak.

– Umjesto da stalno lovimo nove freelance suradnike, odlučili smo stvoriti servis koji nam u tome može pomoći, izjavi je Andrey. Nadodao je kako je ova ideja zapravo idealno rješenje njihovih svakodnevnih problema kao poslovnih inkubatora.

Izdvojeni članak

CRANE: Ideja koja je okupila poslovne anđele

Kvaliteta hrvatskog freelance pokreta

Nedavno okupljeno Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, čiji je predsjednik upravo Matija, Freelance.hr smatraju važnom komponentom kvalitetno postavljenog hrvatskog freelance pokreta. – Domaćim freelancerima želimo pružiti stabilniju zaradu, a naručiteljima najbolje stručnjake, uz povoljne uvjete i smanjen rizik, konstatirao je Matija.

Također je istaknuo kako je primarna namjena njihova servisa povezivanje hrvatskih nezavisnih profesionalaca s hrvatskim naučiteljima. Prema mladom poduzetniku jako je bitno i samo ocjenjivanje klijenata i slobodnjaka jer će na taj način graditi obostrano povjerenje.

Kategorije za slobodne djelatnike:

Matija i Andrey su predvidjeli sljedeće kategorije koje će se nalaziti na Freelancer.hr-u: Online&IT, Dizajn&multimedija, Pisanje&prijevodi, Poslovni servisi, Marketing&prodaja, Administrativna podrška te Inženjerske usluge i proizvodnja. Dodali su kako ćese tu naći i glumci, DJ-evi, spikeri i brojni drugi sektori koji im nisu do sada padali na pamet.

Nadopunjavanje kategorija

Ne zna se točno koliko je freelancera u Hrvatskoj, no mladi dvojac očekuje kako će u početku imati oko tisuću registriracija te da bi broj vrlo brzo mogao porasti na 5 tisuća.

Kategorije koje su za početak osmislili s vremenom će se nadopunjavat i mijenjati, a kako su obojica i sami freelanceri znaju s kojim se problemima i izazovima njihovi kolege susreću.