Pretraga

Hvalevrijedna akcija zagrebačke gimnazije: Nagradili učenike i profesore koji bicikliraju do škole

A- A+

U vrijeme pandemije,  svi bismo trebali što više izbjegavati javni prijevoz. Kako bi svoje učenike potaknuli upravo na to, IX. gimnazija u Zagrebu je pokrenula projekt ‘Biciklom u školu’, čiji je cilj da što više učenika uključi tjelesnu aktivnost u svakodnevni život.

foto: Unsplash

Na stranicama gimnazije stoji kako učenik koji svaki dan pješači od škole do okretišta na Ljubljanici, tjedno pređe udaljenost od 15 kilometara. Dio učenika i profesora je tako odlučio svaki dan pješačiti do škole ili putovati biciklom, u sklopu projekta ‘Biciklom u školu’.

Izdvojeni članak

Staza kod FER-a izazvala zgražanje: Ovo može postaviti samo netko tko u životu nije vozio bicikl

U projektu su mogli sudjelovati samo učenici koji su odslušali uvodno predavanje, na kojem su, uz upute za sudjelovanje u projektu, bili upoznati s prometnim pravilima te savjetima za siguran dolazak u školu. Projekt je također dio proširivanja volonterske zajednice IX. gimnazije.

Prvi dio projekta se održao od 15. listopada do 15. studenog, a u tom razdoblju su učenici i profesori prešli čak 1010,9 km u trajanju od 20 dana, 82 sata i 22 minute. Na početku projekta se prijavilo 33 učenika i 6 profesora, a u Strava klub IX. gimnazije priključilo se 17 učenika i 6 profesora od kojih je prvi dio projekta uspješno završilo 5 učenika i 6 profesora.  U petak 20. studenog su tako podijeljene i nagrade i priznanja za sudjelovanje u projektu.

Nastavak projekta slijedi na proljeće.