Pretraga

I ove godine najbolji učenici dobit će priznanje: Traže se školarci koji će osmisliti skulpturu Oskara znanja

A- A+

Svake godine, a tako i ove, najboljim učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima dodjeljuje se priznanje Oskar znanja. Skulptura koja im se dodjeljuje mijenjala se kroz godine, a u izradi su, među ostalim, sudjelovali učenici i studenti. Agencija za odgoj i obrazovanje pozvala je učenike umjetničkih smjerova da predlože svoje ideje za ovogodišnju skulpturu.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) pozvala je učenike škola likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna i škola koje obrazuju učenike u području i prema programima likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna da predlože idejni projekt i prototip skulpture Oskar znanja 2023.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najuspješnijim učenicima za postignute izvrsne rezultate na međunarodnim i državnim natjecanjima. Ovogodišnja 19. po redu dodjela nagrade održat će se u lipnju 2023. u Zagrebu, izvijestili su iz AZOO-a, nakon završetka natjecanja. Do sada su skulpturu, osim akademskih umjetnika, kreirala djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba te studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Dok su ostali na praznicima, najbolji učenici ne miruju: S međunarodnih olimpijada u Hrvatsku stiže 15 medalja

– Vjerujući u potencijal naših učenika i sa željom da učenicima pružimo mogućnost da pokažu kreativnost i drukčiji pogled na oblikovanje svijeta u kojem žive, pozivamo ih da predlože idejni projekt i prototip skulpture Oskar znanja, stoji u obavijesti AZOO-a.

Navode i da je idejni projekt uz slikovni materijal i prototip skulpture Oskar znanja s osobnim podacima i podacima o školi potrebno poslati u elektroničkom obliku na adresu: Agencije za odgoj i obrazovanje [email protected], do 1. ožujka 2023. godine.

Maksimalna veličina skulpture: 30 cm visina, s postoljem, a materijal treba planirati za umnožavanje u više od 300 primjeraka. Skulpturu koja odlazi u ruke najboljih školaraca će odabrati stručno povjerenstvo.

– Izabrani autorski rad učenika bit će nagrađen i javno predstavljen, a svim učenicima sudionicima u izradi idejnih projekata skulpture Oskar znanja bit će dodijeljene pohvalnice za sudjelovanje, stoji u obavijesti AZOO-a.