Pretraga

Istine o seksu u pijanom stanju koje će vas zaprepastiti

A- A+

Ako ste se odlučili proveseliti, zaplesati i zabaviti na izlasku alkohol vas može dodatno opustiti u tome, no ako očekujete gužvanje postelje, klonite se čaša, čašica i boca. Naime ‘vatrena voda’ ima moć da podigne raspoloženje i euforiju, ali ne i kada se radi o seksu. Donosimo osam činjenica o spolnom odnosu u pijanom stanju, od kojih se neke protive ustaljenim vjerovanjima.

Uobičajena su vjerovanja da seks u pijanom stanju zna biti veoma strastven, a i da se opijeni lakše odlučuju na spolno općenje. Međutim, iako alkohol može biti poticatelj boljeg raspoloženja i euforije, to ne vrijedi za seks. Dapače, pokvarit će vam svaki pokušaj da doživite odličan seks, piše Telegraf.rs. Evo osam činjenica o spolnom odnosu pod utjecajem alkohola koje trebate uzeti u obzir prije sljedećeg pokušaja da se upustite u takvo iskustvo.

Izdvojeni članak

Ovi će vam znakovi otkriti ako imate problema s alkoholom

Alkohol ubija raspoloženje

Već smo napomenuli da koja čašica viška može izazvati euforiju i dobro raspoloženje, no ne i kada se radi o seksu. Dobro, jedna ili dvije čaše vina neće biti pogubne.

No ako nastavite s ispijanjem pića srozat ćete si raspoloženje, a također i seksualni nagon.

Smanjen libido

Postulat otprilike izgleda ovako: što više alkohola u organizmu, seksualna želja je manja.

Pod utjecajem jednog ili dva pića ćete pomisliti kako je privlačna cura na drugom kraju kluba, a poslije niza njih zaboravit ćete na fatalnu damu i razmišljati o tome kako bi se dobro bilo pružiti na krevet i zaspati.

Izdvojeni članak

Video: Najpoznatije zablude i mitovi o seksu

Tekila

Ne znamo zašto je to točno tako, ali ništa ne ubija raspoloženje za spolni odnos kao tekila.

Alkohol skraćuje put kojim mozak komunicira s ostatkom tijela pa je znatno teže normalno obavljanje ove psihofizičke aktivnosti, odnosno seksa.

Otežan ili nikakav orgazam

Kako alkohol umrtvljuje osjetila, muškarcima i ženama je u pijanom stanju kudikamo teže postići orgazam.

Ako ste baš pretjerali s opijanjem, veća je vjerojatnost da uopće nećete doći do vrhunca, nego da ćete orgazam postići.

Nezadovoljstvo seksualnim životom

Ljudi koji često ispijaju alkohol u obilnim količinama, znatno su nezadovoljniji svojim seksualnim životom od onih koji ne piju nikako ili ponekad popiju koju čašicu.

Veliki konzumenti alkohola nisu nezadovoljni svojim seksualnim postignućima samo u trenucima pijanstva, nego i kada su potpuno trijezni.

Izdvojeni članak

Otkriveno utječe li alkohol na govorenje istine

Teže ćete se ‘naložiti’

Tijekom pijanstva vagina se jednostavno ‘ne vlaži’ kao inače, a ‘suhi seks’ nikako ne može biti dobro iskustvo.

Više alkohola, manje testosterona

Zdrav nivo testosterona zaslužan je za postizanje erekcije, kao i uopće poticanje seksualne želje.

S druge strane dokazano je da tijela muškaraca koji redovno konzumiraju alkohol proizvode manje testosterona, nego što je potrebno i poželjno.

Trezvene dame sklonije inicirati seks

Istraživanja su pokazala ovaj iznenađujući podatak. Žene u trijeznom stanju su sklonije iniciranju seksa nego u pijanom. Stoga, ako ste naumili odvesti djevojku u krevet, čašu ostavite po strani.