Ivan Vrdoljak fakat je zabrijao da spašava obrazovanje: Na jumbo plakate postavio je svoj grozomoran tvit

U posljednjih nekoliko dana, a prije lansiranja ‘Škole za život’ u 74 osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, nekolicina medija skroz je ozbiljno prenosila velike misli i ideje Ivana Vrdoljaka o školstvu. Pa je tako Vrdoljak opet pravdao HNS-ov brak s HDZ-om radi ‘budućnosti naše djece’ te sve što HNS čini oko školstva prozvao povijesnim. LOL. I kad se činilo da slijedi predah od Vrdoljakovih bravura, pojavili su se, pazite sad ovo, jumbo plakati s uvećanim noćnim tvitom otprije godinu dana koji je označio najprljaviju političku trgovinu u Hrvatskoj.

Foto: Glas Slavonije

Danas su se u Vinkovačkoj ulici u Osijeku i Aleji Bologne u Zagrebu, kako javlja Glas Slavonije, pojavili jumbo plakati HNS-a, kojima se hvale kako je ‘Škola za život’ ušla u učionice. Ne bi takva reklama bila uopće neobična da njen sadržaj nije baš posebno ljigav.

Tako su uvećali tvit Ivana Vrdoljaka kojim je prije nešto više od godinu dana zapravo najavio koaliciju s HDZ-om i otisnuli ga na jumbo plakate. Podsjetimo na svu ljigavost trenutka; tvit je objavljen 2. lipnja 2017. u sitnim jutarnjim satima, nakon velikog građanskog prosvjeda u Zagrebu dan ranije. Građani su tada, kao i 2016., tražili provedbu Cjelovite kurikularne reforme, što je Vrdoljak iskoristio kao HNS-ovu apologezu za ulazak u koaliciju s HDZ-om. U njihovoj ‘Školi za život’ nije ostalo ništa od Cjelovite kurikularne reforme, no to ne sprečava HNS da priča o ‘povijesnom’ iskoraku.

Od grozomornog tvita do danas slušamo horror-fantasy priče o spasiteljima hrvatske djece iz redova HNS-a; iako se radi o tvitu i trenutku u hrvatskoj politici od kojih se većini okreće želudac, Zagrepčanima i Osječanima mučninu će dodatno pojačavati ovi jumbo plakati.

Inače, nakon tvita 2. lipnja 2017. Vrdoljak se isključio s Twittera zbog gnjeva tviteraša koji ga nimalo nisu štedili.

Odgovori