Pretraga

Koristi li Divjak funkciju ministrice u izbornoj kampanji? U Ministarstvu predstavljala ključnu točku svog programa

A- A+

Ministrica Blaženka Divjak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavila je u petak strateški okvir za uvođenje cjelodnevne nastave. Ne bi tu ništa bilo čudno da to nije učinila svega 16 dana prije izbora na kojima upravo cjelodnevnu nastavu uzima kao ključnu točku svog programa. S pravom se pitamo koristi li Divjak funkciju ministrice u izbornoj kampanji, a isto smo pitali i nju samu.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

– Možemo li reći da je ovo press konferencija isključivo vas kao ministrice ili zapravo vas kao kandidatkinje na predstojećim parlamentarnim izborima?, pitao sam ministricu Blaženku Divjak.

‘Sva daljna suradnja ovisi baš o tome’

Izdvojeni članak

Ministrica predstavila novi model nastave: Učenici bi u školi trebali biti od 8 do 17 sati

Naime, gostujući na N1 televiziji, kandidatkinja na listi HNS-a u Trećoj izbornoj jedinici kazala je kako formulira dva velika nova projekta, od kojih je jedan cjelodnevna nastava i 10-godišnje obavezno osnovno obrazovanje.

– Drugi veliki projekt su puno ozbiljnije reforme u visokom obrazovanju. To su ta dva velika projekta koja ja stavljam na stol i koje kandidiram za sljedeće razdoblje, a svaka daljnja suradnja ovisi baš o tome, kako će se netko referencirati na ta dva velika projekta, istaknula je kandidatkinja na parlamentarnim izborima u studiju N1.

Dan kasnije, sad kao ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak saziva press konferenciju upravo na temu cjelodnevne nastave, iako je nejasan konkretan povod njezina sazivanja.

‘Radim posao za koji sam plaćena’

Izdvojeni članak

Matematičarka, a ne političarka? Divjak tvrdi da je nezavisna kandidatkinja, a smiješi se s plakata HNS-a

– Pa gledajte, fondovi Europske unije ne ovise o izbornom ciklusu ni u jednoj državi pa tako ni u ovoj. Tako dugo dok sam ministrica, ja radim svoj posao kao ministrica, odgovorila je Divjak na moje naše pitanje s početka teksta.

Jednako, kaže, radi i sav ostali posao za koje je plaćena.

– Jer, ako sad propustimo priliku pratiti fondove, raditi jasne strateške planove, onda ćemo zapravo staviti našu djecu na čekanje iduće četiri godine. To se dogodilo u prethodnom razdoblju. Ovo je dio strateškog planiranja, ali i dobra prilika da svi vide sve podloge i podatke pa da diskusije budu strukturirane, objasnila je Divjak.

Slično je nezavisna kandidatkinja poručila s plakata HNS-a i njihovom izbornom porukom. Njome ćemo i zaključiti ovaj tekst (pa prosudite sami jesmo li ironični).

foto: Denis Gaščić|srednja.hr