Pretraga

‘Vatreni’ se vraćaju u popularnu sportsku igru nakon skoro 10 godina

A- A+

FIFA 23, novi nastavak popularnog sportskog serijala, izlazi krajem rujna. Osim već standardnih grafičkih i tehničkih poboljšanja, domaći igrači mogu očekivati i povratak hrvatske reprezentacije u igru, nakon skoro 10 godina.

Foto: EA/HNS

Hrvatski nogometni savez (HNS) postigao je dogovor s tvrtkom Electronic Arts, pa će, nakon gotovo 10 godina, nadolazeća FIFA biti bogatija za – hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

– Iznimno nas raduje što smo postigli dogovor s EA Sports oko uključivanja hrvatske reprezentacije u igricu FIFA 23. Znamo da su igrači diljem svijeta, a posebno navijači Hrvatske, godinama priželjkivali ovakvu vijest i drago mi je što će sada moći igrati FIFA-u sa svojom omiljenom momčadi u najljepšem dresu na svijetu, rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Tog su dana tekle rijeke suza: Imamo pitanje na koje svaki nogometni fan mora znati odgovor

Naime, kako stoji na stranicama HNS-a, ovim su dogovorom postali jedan od 300 pojedinačnih licenciranih partnera u igri kroz koju je inače dostupno više od 19.000 sportaša u 700 ekipa, na 100 stadiona i 30 liga iz cijelog svijeta.

Uz najbolje klubove i reprezentacije, igrači mogu birati i neka od najpoznatijih natjecanja na svijetu poput UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige, UEFA Konferencijske lige, Premier lige, Bundeslige, LaLige Santander, CONMEBOL Libertadores i CONMEBOL.

– Oduševljeni smo što se hrvatske reprezentacija pridružila obitelji EA Sports i što će biti dostupna u igrici FIFA 23. Uključivanje ove nacije omogućit će nam da nastavimo navijačima pružati autentično i bogato interaktivno nogometno iskustvo u FIFA-i 23 i ubuduće, kaže marketinški direktor u EA Sports FIFA, James Salmon.