Pretraga

Izašao popis najboljih učenika u Hrvatskoj: Jedan od njih dobiva čak pet Oskara znanja

A- A+

Uz to što ‘rasturaju’ u školi, oni uz tekuće školske obaveze sudjeluju i pobjeđuju na državnim i međunarodnim natjecanjima. Upravo će najuspješnijim hrvatskim učenicima na spomenutim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu potkraj ovoga mjeseca biti dodijeljeno prestižno priznanje Oskar znanja. Najviše Oskara, njih pet, odlazi u ruke učenika Krešimira Nežmaha iz XV. gimnazije Zagreb.

Oskari znanja foto: Ivan Božić|srednja.hr

I ove će godine Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja.

Dodjela nagrada krajem lipnja

Izdvojeni članak

Za njih nema slavlja kao za nogometaše: Naši učenici ‘pobrali’ medalje na olimpijadi iz Fizike

Najveće je to priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na spomenutim razinama natjecanja u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

– Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 28. lipnja 2019. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Dan ranije, 27. lipnja 2019. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u 12 sati, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, priopćili su iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Najviše Oskara znanja miočaninu Krešimiru

Izdvojeni članak

Naš najbolji učenik otišao na Cambridge: ‘U Hrvatskoj je dobar student onaj koji zna zbrajati razlomke’

Najviše Oskara znanja ove će godine biti dodijeljeno Krešimiru Nežmahu, učeniku drugog razreda XV. gimnazije u Zagrebu. Krešimir je Oskare zaslužio prvim mjestom na državnim natjecanjima iz informatike i matematike, ekipnom i pojedinačnom medaljom na 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi te za osvojeno prvo mjesto na informatičkom natjecanju ACSL All-Star 2019. nedavno održanom u SAD-u.

Čak pet srednjoškolaca dobit će ove godine po četiri Oskara znanja. To su: Dorijan Lendvaj, učenik prvog razreda XV. gimnazije Zagreb; Bartol Bućan, učenik prvog razreda III. gimnazije Split; Luka Bulić Bračulj, učenik 3. razreda III. gimnazije Split; Grgur Premec, učenik drugog razreda XV. gimnazije Zagreb; Patrik Pavić, učenik prvog razreda XV. gimnazije Zagreb.

Četiri Oskara znanja dodijelit će se i dvojici osnovaca – Domagoju Antičiću, osmašu iz OŠ Hugo Kon u Zagrebu te Juraju Kolariću, sedmašu VI. OŠ Varaždin.

Popis svih dobitnika i natjecanja temeljem kojih će im ove godine biti dodijeljeni Oskari znanja nalazi se u tablicama u nastavku. U prvoj su imena državnih prvaka u znanju, u drugoj najuspješnijih na međunarodnim natjecanjima, a u trećoj se nalaze imena su državnih prvaka u glazbi i plesu.

*napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.47 MB]

Podsjetimo, i prošle je godine najveći broj Oskara znanja dodijeljen jednom učeniku bio pet. Dobio ih je Ilija Srpak, bivši učenik Prve gimnazije Varaždin, danas student na Cambridgeu. Kako je prije početka studija, a nakon prošlogodišnje dodjele Oskara znanja, Ilija sudjelovao na još nekoliko međunarodnih natjecanja, ove će mu godine za taj uspjeh biti dodijeljena još dva Oskara znanja.

Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrade upravo je Ilija u ime dobitnika održao upečatljivi govor koji se brzinom munje proširio medijskim prostorom. U njemu nije štedio niti politiku i obrazovni sustav, niti NCVVO, niti medije, a ni profesore. Kako je to zvučalo, poslušajte u videu u nastavku.