Pretraga

Izašla su imena učenika koji su najbolji iz Hrvatskog, pogledajte iz kojih škola dolaze ovogodišnji prvaci

A- A+

Čak 145 učenika iz škola diljem Hrvatske sudjelovalo je proteklog tjedna na državnom natjecanju iz Hrvatskog jezika. Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je i konačne rezultate tog natjecanja iz kojih je vidljivo koji su učenici i iz koji škola bili najuspješniji na ovogodišnjim ispitima.

matura hrvatski

Foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Natjecanja su se ove godine ponovno vratila u format uživo pa je tako proteklog tjedna u Zadru u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i škole domaćina Osnovne škole Krune Krstića održano i Državno natjecanje iz Hrvatskog jezika. Na njemu je sudjelovalo čak 145 učenika, a provodilo se u šest kategorije – dvije za osnovne škole (7. i 8. razred) i četiri kategorije za srednje škole (sva četiri razreda).

Po završetku ispravljanja ispita i objave ljestvice privremenoga poretka proveden je žalbeni postupak te je AZOO objavio i konačne rezultate natjecanja iz kojih je vidljivo i koji su učenici bili najuspješniji u svakoj od kategorija.

Osnovnoškolska razina

Među učenicima sedmih razreda prvi rang dijele Tea Jurkin iz OŠ Jagode Truhelke u Osijeku te Noa Petak, učenica OŠ Eugena Kumičića Velika Gorica. Čak četvero učenika s istim brojem bodova dijeli treće mjesto – Gabrijela Čunčić iz OŠ Vrbani u Zagrebu, Marta Ćosić iz OŠ Pavao Belas u Brdovcu, Katarina Groznica OŠ Sveta Klara te Ana Jambrešić iz OŠ Granešina u Zagrebu.

Državna prvakinja iz Hrvatskog za osmi razred je Nina Bohnert iz Osnovne škole ‘Lokve-Gripe’ u Splitu. Druga je Dea Mračkovski iz OŠ Rudeš u Zagrebu, dok je treće mjesto zauzela Petra Žnidarić iz OŠ ‘Ljudevit Gaj’ u Krapini.

Izdvojeni članak

Poznata imena učenika koji su najbolji u matematici, pogledajte i iz kojih škola dolaze

Srednjoškolska razina

Kada je riječ o srednjoškolcima, na natjecanju za prve razrede najbolji je bio Marin Mandić iz IV. gimnazije Marko Marulić u Splitu. Drugo mjesto s istim brojem bodova zauzele su Petra Križanović iz XV. gimnazije u Zagrebu te Elena Mijatović iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima.

Na natjecanju za druge razrede srednjih škola najbolja je bila Lana Radošić iz Gimnazije Požega. Drugo mjesto zauzela je Marta Rimac iz I. gimnazije Zagreb, dok treće dijele Žarko Ivan Sušac iz Gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića s pravom javnosti u Zagrebu i Lara Usmiani, učenica SŠ dr. Antuna Barca u Crikvenici.

Andrea Meter iz V. gimnazije Vladimir Nazor Split pobijedila je u kategoriji natjecanja za treće razrede, dok se na drugu poziciju smjestila njena sugrađanka Barbara Poljak iz splitske III. gimnazije. Treći rang dijele Daniel Čulin iz IV. gimnazije Marko Marulić u Splitu te Petra Koceić-Bilan iz III. gimnazije Split.

Maturantica Katarina Rajković iz Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu prvakinja je u kategoriji za četvrte razrede. Marija Franić iz III. gimnazije u Splitu zauzela je drugo mjesto, dok je Dinko Maslač iz Gimnazije Požega bio treći.

– Pohvalnice, zahvalnice i priznanja ovlaštene osobe u matičnim školama natjecatelja preuzet će iz aplikacije za natjecanja i smotre na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, izvijestili su iz AZOO-a.

Konačne rezultate Državnog natjecanja iz Hrvatskog možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.46 MB]

Na portalu srednja.hr nedavno smo pokrenuli Alumni prokjekt. Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.