Pretraga

Izašli su datumi natjecanja učenika u 2023. godini, objavljena i pravila po kojima će se provoditi

A- A+

Neki od najboljih učenika i ove će godine imati prilike odmjeriti snage na natjecanjima u pojedinim školskim predmetima. Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) provest će ukupno 38 natjecanja i smotri, a već su poznati i datumi održavanja tih natjecanja. Uz vremenik, AZOO je objavio i pravila za provedbu natjecanja.

Školskom razinom natjecanja iz njemačkog jezika 17. siječnja 2023. započet će ovogodišnja natjecanja i smotre učenika, vidljivo je to iz vremenika koji je upravo objavila Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO). U njemu je vidljiv detaljan raspored svih ovogodišnjih smotri i natjecanja, od školske pa do državne razine. Uz vremenik, AZOO je objavio i opća pravila za provedbu natjecanje i smotri učenika u 2022./2023. školskoj godini. Ove godine AZOO organizira i provodi ukupno 38 natjecanja i smotri.

– Na natjecanjima i smotrama učenici i njihovi mentori predstavljaju rezultate rada, znanje, vještine i kreativnost. Provođenje natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske provodi Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji sa strukovnim društvima i udrugama. Upute za organizaciju i provođenje pojedinih natjecanja i smotri objavit ćemo naknadno u Katalogu natjecanja i smotri, javljaju iz AZOO-a.

Prema vremeniku, natjecanje iz hrvatskog jezika na školskoj razini održava se 14. veljače, na županijskoj 28. ožujka, a na državnoj od 10. do 12. svibnja. Školsko natjecanje iz matematike zakazano je za 26. siječnja, županijsko se održava 1. ožujka, a državno će se održavati od 24. do 26. travnja. Najbolji učenici u engleskom znanje će na školskoj razini pokazati 19. siječnja, na županijskoj 28. veljače, a na državnoj se natjecanje održava od 19. do 21. travnja.

U dokumentu u nastavku možete vidjeti raspored svih natjecanja u ovoj školskoj godini, a odmah ispod nalaze se i pravila provedbe. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Na portalu srednja.hr  pokrenuli smo Alumni prokjekt. Alumni dio portala je popis svih dobitnika Oskara znanja, državne nagrade koja se dodjeljuje učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Riječ je o projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara, a partner tog projekta je Hrvatska zajednica županija.