Pretraga

Ovo su najbolji učenici iz engleskog jezika prema rezultatima državnog natjecanja iz tog predmeta

A- A+

Učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole i drugih i četvrtih razreda srednjih škola sudjelovali su na državnom natjecanju iz engleskog jezika. Natjecanje se održalo u Dubrovniku u Osnovnoj školi Montovjerna, a Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je rezultate natjecanja. Učenici srednjih škola natjecali su se u dvije različite varijante – A varijanti za gimnazijalce i B varijanti za učenike ostalih srednjih škola.

pisanje testa_natjecanje

Pisanje ispita | ilustracija: Pexels

Državno natjecanje iz engleskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održalo se od 24. do 26. travnja u Dubrovniku u Osnovnoj školi Montovjerna. Natjecali su se učenici sedmih i osmih razreda, kao i učenici drugih i četvrtih razreda srednje škole.  Za srednjoškolce se natjecanje provodi u dvjema varijantama –  A za gimnazijalce i B za učenike ostalih srednjih škola.

Ovo su učenici na prvim mjestima u kategoriji sedmih i osmih razreda

Nakon što su objavili rezultate za državno natjecanje iz matematike, Agencija za odgoj i obrazovanje sada je objavila rezultate natjecanja iz engleskog jezika. Tako u kategoriji učenika sedmih razreda prvo mjesto dijele Aurora Crnković iz Osnovne škole Otok u Zagrebu i Jan Vukadin Glibota iz Osnovne škole Frana Galovića, također iz Zagreba. Oboje su imali isti broj bodova, odnosno 86 od maksimalnih 90.

Troje učenika osmih razreda dijeli prvo mjesto, a to su Luka Krpina iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje iz Zadra, Vid Maričić iz Osnovne škole Bartola Kašića u Zagrebu i Jakov Popov iz Osnovne škole Zadarski otoci iz Zadra. Njih trojica su također ostvarili 86 od maksimalnih 90 bodova.

Izdvojeni članak
matura matematika kalkulator

Objavljena imena najboljih učenika u matematici: Pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

Srednjoškolci su podijeljeni na dvije razine ispita

U A varijanti za učenike gimnazija na prvom je mjestu učenica Tončica Foscarini iz I. gimnazije, a u B varijanti učenica Lea Tatai iz Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. U A kategoriji za četvrte razrede srednjih škola najviše je bodova imao Vid Šarić, učenik Gimnazije Pula, a na B varijanti je prvo mjesto zauzeo učenik Elektrotehničke škole Zagreb, Krunoslav Vukelić.

Popis svih učenika iz svih kategorija možete pronaći u dokumentu niže. Ako vam dokument ispod nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab